Балъков - резерва на Бербатов

23:14
Балъков - резерва на Бербатов
Димитър Бербатов открадна мястото на десетка от типичния плеймейкър Красимир Балъков! Все пак обаче легендарният халф от идеалния тим на Мондиал '94 му е резерва...

Конкуренцията се роди в идеален тим, който Стилиян Петров селектира по молба на "Скай спортс". В студиото, редом с бившия английски национал Пол Мърсън, дългогодишният капитан на България посочи 11-те най-добри футболисти, с които е играл. И добави 2 резерви в стила на английския футбол отпреди Висшата лига.

Само един българин е в титулярния състав на Петровия дриймтим - Димитър Бербатов. Приятелят си Стилиян поставя зад нападателното дуо Хенрик Ларсон - Крис Сътън, с което играеше в "Селтик".

"Бербатов е страхотен футболист, класата му е очевидна - обясни "селекционерът". - Хората мислят, че е мързелив, но това е измамно. С неговия опит, поглед върху играта и класа Бербатов може спокойно да е титуляр във всеки отбор."

Сред първите 11 няма друг българин, но Мърсън прикани Петров да посочи резервите си.

"Ашли Йънг ще е първият... - започна Стилиян. - Вторият..."

"Стоичков?! - изстреля бившият национал на Англия. - Не ми казвай, че няма да го има!"

"Не, не... не мога да го поставя в този отбор - отвърна с усмивка Стилиян. - Той е моят идол от детството, но съм играл с него само 1-2 мача, а тук говорим за хора, с които имам много битки заедно. Избирам Красимир Балъков."

Този отговор затрудни Мърсън, който си призна, че не помни много Бала. "Кой беше това, онзи с голата глава ли?", обърка се англичанинът. "Не, не, онзи е Лечков - засмя се Петров. - Балъков е плеймейкър, страхотен играч."

Другите в тима са: Брад Фридъл, Кайл Уокър, Бобо Балде, Ричард Дън, Алън Томпсън, Рой Кийн, Гарет Бари и Любомир Моравчик.

А Пол Мърсън игра в неделя в тима на Стилиян, в благотворителен мач, приходите от който отиват за фондацията на Петров.

"11-те на Петров" загубиха с 3:8 от "Лъвове и легенди" - големи фигури от миналото на " Астън Вила". В шоуто Стилиян вкара дузпа.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация