Бразилска класика срещу САЩ

18:47
Бразилска класика срещу САЩ
Националният отбор на САЩ загуби с класическото 0:3 от Бразилия във втората си среща от група "Б" на турнира за Kупата на Kонфедерациите, като южноамериканците имаха пълно превъзходство през целия мач.

Резултатът откри Фелипе Мело в 9-а минута на среща, когато полузащитникът на Фиoрентина получи пас след центриране на Майкон от пряк свободен удар и с глава направи безпомощен стража Тим Хауърд.

В 19-а минута петкратните световни шампиони разиграха светкавична контраатака, която бе завършена от Робиньо за 2:0. След попадението си дори нападателят на Манчестър Сити си позволи да даде кратко интервю за един от телевизионните екипи край терена.

След началото на второто полувреме бразилците продължиха да доминират, а в 57-а минута САЩ остана с човек по-малко, след като Саша Клистейн извърши грубо нарушение срещу Рамирес и получи червен картон.

Класическата победа на Бразилия оформи Дъглас Майкон в 62-а минута на мача. Десният бек на Интер комбинира с Кака, като новото попълнение на Реал Мадрид изведе защитника сам срещу Хауърд и той с техничен удар вкара третия гол за състава на Карлос Дунга.

Едва в последните 10-тина минути отборът на САЩ се активизира и създаде няколко опасни атаки, като две от тях завършиха с удари в гредата на бразилската врата.

"Янките" и "кариоките" са в една група заедно с тимовете на световните шампиони Италия и първенците на Африка Египет, който играят помежду си тази вечер от 21:30 часа българско време.

САЩ - Бразилия - 0:3
0:1 - Фелипе Мело - 9 мин
0:2 - Робиньо - 19 мин
0:3 - Майкон - 62 мин

Стартови състави:
САЩ:
Тим Хауърд, Джонатан Борстейн, Огучи Ониеву, Дамаркъс Бийзли (Конър Кейси), Клинт Демпси, Лендън Донован, Майкъл Брадли, Джей Демери, Саша Клистейн, Жосе Алтидор (Бени Филхебър), Джонатан Спектър

Бразилия:
Сезар, Майкон, Лусио (Луизао), Фелипе Мело, Жилберто Силва, Луиш Фабиано (Нилмар), Кака (Жулио Баптища), Робиньо, Миранда, Андре Сантош, Рамирес

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Resorter
19.06.2009 02:27

NAZARETH, пий една студена вода и се успокой. За мача, кои и какви са били САЩ някога в историята на футбола!? Пълни мизерници, нима някой се учудва от класическата им тройка срещу Бразилия. Две напълно противополжни страни и като характер, и като манталитет, и като отношение към спорта.

quaresma_
18.06.2009 20:20

съгласен съм просто в бразилия не се учат тактики и подобни момчетата от отборите са сабирани от улицата затова всички са толкова технични през жегата застават на някоя сянка и цял ден жонглират а после ритат по згурията като захладни там няма тактики няма такива взимат една парцалена топка и ритат боси с гуменки кои с квото намери но ето че за това са толкова добри и неслучаайно са най-техничните футболисти в света , лошото само е че не са мн добре с дисциплината но не са виновни те това няма откъде да го изучат все пак аз им се възхищавам да продължават в същия дух....не са важни тактиките наи-важна е техниката и това да изпиташ футбола в реална обстановка а не примерно да скачаш по шапчици или да върпиш обръчи ...... ЕВАЛА *smile*

MeToDueB
18.06.2009 19:28

Роналдо е най-великия, но вече е на години и е понатрупал килца .. няма как, не е и в такава форма, в каквато е бил навремето. Роналдиньо и той .. малко по-млад, но не е във форма.

dan_68
18.06.2009 19:19

Роналдиньо защо вече не играе за Бразилия както и Роналдо?

drunk_bear
18.06.2009 18:57

NAZARETH ти или си го копнал това от някаде или си друсан или си някъф щ....н филосов дето се е насмъркал с некви африкански сушени корени *erm*

BKL_KoKo
18.06.2009 18:41

NAZARETH !!! ВЕЛИК СИ !!! НЯМА 2-РИ ИДИОТ КАТО ТЕБ НА ЗЕМЯТА !!! ТИ СИ МОЯ ИДОЛ : *smile*

fena_man_utd
18.06.2009 17:58

кви ги бръщолевиш бе,човече ти в китай ли си учил български.Половината думи които ги написа ги няма в българските речници.

pacho_vr
18.06.2009 17:56

Леле NAZARETH какво са тези словоизлияния не бях чел подобно нещо до сега

NAZARETH
18.06.2009 17:50

Бразилците са футборни магьосници играят красиво, ефективно, технично и не е просто това нещата им се получават по невъобразим начин нещо което не се получава с тренировки и тактикоразработките на спецмислителите в спорта. Те играят махленски като сбор мангали на сгурия но явно се получава и е много интересно, а още по интересно е че всички са профиграчи в Европа и чудно как тази махленска халостница незамръква в пренареденоподредения футбол на стария ни малък континент. Просто културния постоянстващ устрем към съвършенство пренесен в южната получаст на кълбото ражда тази игра без да подценяваме нивите опиум кафето заедно довеждащи до безразумство.