Венгер: Дайте ни време

12:16
Венгер: Дайте ни време
Треньорът на Арсенал Арсен Венгер призова към търпение, докато младия му отбор най-после успее да прекъсне сушата от към трофеи. "Топчиите" искат да спечелят първата си титла от 2004 г. насам. 

Много хора свързват неуспехите на Арсенал с политиката на френския специалист, след като той прибягва до услугите на изключително млади играчи и тяхната форма в началото винаги е внушителна. Опитът обаче, който им липсва винаги дава своето отражение в последните седмици от сезона.

Наставникът отправи оферти за младия уелсец Аарон Рамзи и френското чудо Самир Насри на трансферния пазар, вместо да се обърне само към ветерани, за които толкова много фенове биха се радвали.

Бившият наставник на Монако смята, че опитът се придобива и е по-добре от това да бъде купуван, настоявайки, че тези, които имат съмнения трябва да имат и поглед върху цялата картина.

"В живота трябва да си търпелив, за да стигнеш самия връх", каза Венгер пред английския таблоид "The Mirror".

"Не забравяйте, че някои играчи започват да печелят едва на 28-29 годишна възраст, а в отбора имаме много играчи под 25."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

martototo
01.07.2008 14:00

На мен пък лично много ми харесва политиката на Венгер, и това че се дава шанс за изява на млади играчи.Тези футболисти се купуват за някакви средни суми, а когато достигнат своят връх в кариерите си се продават за 2-3-4 повече от което клуба печели.

А и ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ШАНС И НА МЛАДИТЕ.

Арсенал е страхотен отбор в това спор няма, просто някой от младите звезди прекалено много почват да си вярват като тръгнат нещата в положителна насока и подценяват ситуацията.

Този отбор няма нужда от нови футболисти, той има нужда от обиграване.