Томов: Всичко с лиценза е наред

22:06
Томов: Всичко с лиценза е наред
ЦСКА е изчистил всички необходими плащания до 31 март и няма да има проблеми с лиценза. Това обяви главният акционер на червените Александър Томов на пресконференция.

"Мое удоволствие е да съобщя, че всичко с лиценза вече е наред. Обезпечихме задълженията на НАП, имаме положителен финансов баланс, разплатихме всички задължения, които поставяха под въпрос лиценза – някои от тях разсрочихме. Голямата заслуга за това е на футболистите и треньорите, които се съгласиха да бъдат разсрочени плащанията им към тях. Две имена само ще спомена – Иван Иванов, достойно момче, а също и Мартин Камбуров, изключителен мъжкар. Заслугата е и на ръководството на клуба. Това бе денонощна работа по най-различни заплетени казуси, юридически абсурди, видяхме какво ли не. Направихме геройство, като не позволихме ЦСКА да играе във "В" група. Но важното е, че в момента ЦСКА е финансово стабилен клуб. Изглежда невероятно при 8-9 месеца и 35 млн. дългове. Сега трябва да върнем и високото европейско реноме на ЦСКА", заяви Томов, цитиран от "ТВ7".

Той говори и за кампанията на ЦСКА с акциите.

"Тепърва акции на ЦСКА ще купят сериозни инвеститори. Упълномощен съм да спомена имената на двама от тях. Става въпрос за фамилията Манджукович – Петър и Ивайло Манджукови, които са големи фенове на ЦСКА. Другото име е на Емил Данчев и негови представители, така бях помолен да ги представя. Те ще купят по-солидни пакети от акции. Има интерес и от чужбина. Голямото величие е обаче на тези фенове, които без голяма финансова възможност, дадоха старта на кампанията с акциите. Тези 3000 човека, които повярваха в нас – те са истинските герои", заяви Томов.

Той сподели също, че е очаквал подобни резултати от кампанията досега.

"В интерес на истината предполагах, че към десетия ден ще имаме 200 хил. Продадени дяла. Е, оказаха се малко под тази цифра. Но трябва да се разбере, че в България няма инфраструктура за предлагане на акции. Става въпрос за цялата страна – Мездра, Смолян, Карлово, други градове. Там има хора, които са били връщани, понеже банките не извършвали подобна услуга", добави Томов.

Силният човек в ЦСКА говори и по темата за спонсорството: "И в момента има известни компании, които са ни помогнали съществено. Но не искам историите от предишния път, спонсори за по 200-300 хил. лв. Това върви за отбор от втората седмица. На ЦСКА трябва голям спонсор и ние имаме точни и конкретни изисквания - минимум 1 млн. евро на година. След това може да имаме и втори, и трети спонсор. Но генерален спонсор предстои да имаме, трябва само да е на толкова високо ниво, на каквото е и клубът. Затова засега стискаме зъби и ще изчакаме."

Томов атакува остро и предишните собственици от "Титан" и ги нарече в прав текст пияници: "Тези хора сринаха авторитета на ЦСКА. Как дойдоха в клуба - друг въпрос. Но това, което се получи, излизането от евротурнирите, официалното писмо, че ЦСКА се отказва от "А" група - това са престъпления. Подписвали са договори с разни мениджъри, надлъгвали са се за комисионни, несериозна работа, пиянска история."

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров пък коментира ситуацията с бившия наставник на клуба Милен Радуканов, който се оплака пред лицензионната комисия заради неплатени суми от червените.

"Реакцията ни в случая с Радуканов бе резултат от неговото нагло поведение. Не можеш да кажеш: "Тия да дойдат с цветя, пък аз тука ще си помисля". Или по телевизията да кажеш, че Александър Томов само лъже. Та той не се е чувал и виждал никога с него. ЦСКА трябва и ще се защитава отсега нататък. И журналисти, и функционери, се научиха през последните години направо да се гаврят с клуба. Тази свърши", заяви Тодоров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rad011
04.04.2014 12:29

До коментар [@comment 1607815] от [@user myzrael]:

65 години срам и позор.Казънлъшка свиня изчезвай.Онази песен представлява какво се случва в момента.Той ви лъже.

manutd_forlife
04.04.2014 14:55

Ей Богу... По-внимателно с обидите, защото вие не сте никакво цвете за мирисане, особено сега. Айде стигнете поне един полуфинал в, който и да е турнир или направете поне нещо значително за българските стандарти, че Европа да разбере, че не само ЦСКА и до някъде Лудогорец са отборите в България. 100 години 1 четвърдфинал в Лига Европа и това ви е постижението.. Поне достигнете Славия, че да имате претенции за приза, най-добър отбор на България, а?

miro211
04.04.2014 13:20

ей синко по- полека! Дали Лупи лъже си е наша работа. Вас мустакатият узурпатор ще ви го сложи на всичките сини фенове щото нямате маса да го махнете.

coyb
04.04.2014 00:54

Мдам.То кой ли не се опита до го унищожи този отбор.Но напук на душманите, той е непосредствено под върха и мойте градски ,а есента ще играе в Европа *beer*

Jason_Scotland
03.04.2014 23:05

Факт е, че разминаването между казано и свършено при Лупи е в пъти по-малко сравнено с боклуците.
Факт е също, че Лупи борави с думи и цифри доста витиевато та да не смее човек да му повярва*erm*
Факт е тоже и че политиката на тотално унищожение при боклуците доведе до заслужени подигравки към нас оти те го вършеха от името на ЦСКА все пак*devil*
Харесва ми, че въпреки помията и откровенни лъжи тип "според достоверен източник" срещу отбора и най-вече ръководството всъщност си вървим напре и нагоре бавно, но постъпателно и последователно ... на всичкото отгоре и в грубо начертания план*thumb_up**thumb_up**thumb_up*
Успех на ръководството в трудната битка и само ЦСКА*cup**cup**cup**beer**beer**beer*