Валенсия - Барселона прелюдия към голямото дерби

15:52
Валенсия - Барселона прелюдия към голямото дерби
Два отбора с богата футболна история се срещат за пореден път на "зеления килим" в сблъсък, който се явява генерален тест за гостите преди титаничното дерби с Реал Мадрид. Основания през 1919г. отбор от едноименния град (Валенсия) срещу осемнадесеткратният шампион на Испания от областта Каталуния.

След като "прилепите" претърпяха пълен крах в Шампионската лига и отпаднаха безславно заемайки последната позиция в своята група, те трябва да насочат всичките си усилия към вътрешното първенство, ако не искат да провалят напълно сезона си.

Дори след идването на Роналд Куман на кормилото на отбора, нещата продължават да бъдат критични, а резултатите незадоволителни. И за да бъдат нещата катастрофални дойде и най-лошата вест от щаба на домакина ...

Нападателят на Валенсия Давид Вийя със сигурност ще бъде извън игра поне три седмици,  след като  травмата му бе прегледана на скенер. Това означава, че той със сигурност пропуска предстоящото дерби с Барселона през уикенда. Скенерът е потвърдил, че голаджията има разкъсване на мускул на лявото бедро.

Големия плюс за Валенсия е това, че те играят традиционно силно срещу Барса, независимо от моментната им форма и място в класирането.

Отборът на Рийкард ще излезе с най-доброто в своите редици, след завръщането на футболисти като Ето\'О, Деко, Дзамброта, Абидал. Това несъмнено ще повиши още повече класата на синьо-червените.

Визитите на Барса са и тяхната слаба страна от началото на първенството. При наличието на такива нападатели като Анри, Меси, Роналдиньо е странно, че отборът е отбелязал едва седем попадения в седем мача. Очакванията са далеч по-големи и е крайно време с присъствието на вече излекувания камерунец Ето\'О нещат да изглеждат по съвсем различен начин.

В последните десет сезона двата тима са си разменили по осем победи, а четири пъти са завършвали миролюбиво. Това показва изравнените сили и на домакините и на настоящия  им гост.

Каквото и да се случи в съботната вечер, независимо от крайния резултат съм убеден, че зрителите отделили от времето си за да наблюдават този мач ще останат презадоволени. Когато става дума за испански футбол и особено за отбори като Валенсия и Барселона, то вън от съмнение е, че ще има атакуващ и атрактивен футбол, подплатен с голове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

paunQ
14.12.2007 19:59

Аз мисля,че този мач ще е за Барселона! Не само,защото съм от Барса,но и фактите говорят много ....Барса има 2 поредни победи (Барса 2-1 Ла Коруня , Барса 3-1 Щутгарт) и възвръщащите формата си Роналдиньо и Ето'о,които надявам се да мачкат! А Валенсия загуби последното си домакинство в Испания,като отстъпи на Реал М. с 1:5 А и друго Барселона е на 2-ро място с голова разлика +17,а Валенсия на 7-мо с голова разлика -3