Луди, луди Гонзо, защо не се направи на артист?

14:25
Луди, луди Гонзо, защо не се направи на артист?
“Ако трябва да бъда честен, за Левски не е добре да участва в Европа, защото няма готов отбор.” О, ужас! Казал го не кой да е, а Гонзо - самият символ на сините победи и борбата до кръв. Бъдещият директор Иванов. И изведнъж форумни герои и топкоментатори, иначе големи левскари, се хванаха на първосигналното хоро - да оплюем отрано “слабохарактерния” Гонзо, защото отписване на Европа не отива на левскарите и на идеологията им. Да, но за левскари, които преди време са били готови да останат по черен слип пред хиляди, само за да са като Гладиатора, е кощунство да използват в едно изречени слабохарактерен, предател, предал се, вдигнал бялото знаме и Гонзо.

Но в дните, в които любимият им отбор и отговорните фактори в него са ги докарали до пълно отчаяние, на най-запалените левскари им е простена свръхчувствителната първосигналност. Защото са най-страдащите. Защото чакаха поне малко радост, а за 100-годишнината получават само гавра след гавра и виц след виц. Но има и друго - трябва и хладнокръвен реализъм вместо неоправдани изхвърляния, които да превъзбудят тълпата за кратко и след поредното “ихо” да дойде ново “синьо тихо”. Ако чуя Гонзо отсега да обяви следващия сезон за нулев, ще кажа: “Не познавам този мъж, това не е онзи мъжкар!”

Но от какво всъщност се е отказал Гонзо? Само от това, което “Левски” така или иначе няма. Ако сте забравили, погледнете класирането. “Левски” не е вън от Европа заради треньора на “ Черно море”, а заради това, което е. И което не е. Ако има “синьо” чудо преди юбилея, вярвайте, директор Иванов ще направи и невъзможното пагубният филм с отпадане от Европа, докато Меси отива на първи плаж след световното в Бразилия, да не се прожектира отново.

Но поне засега думите на Гонзо ми звучат като опит за анализ и търсене на позитива от най-големия негатив. Вместо да задълбае каква трагедия е “Левски” да загуби перманентните си евровизи, човек, който не може да бъде лъжец, излиза и казва истината. Че няма отбор за Европа, че няма и основа, на която да се гради, че прибързани решения и нов еврорезил ще доведат до съсипия и на следващия сезон. А колко лесно щеше да е Гонзо да се направи на луд. И да се измъкне с: “Ще мислим за Европа, стига да се класираме.” Но той взе, че си каза истината, която всички знаят, но изричането  на глас е антилевскарско и заслужава анатема - “Левски” има име и фенове, нищо друго! А след като не се направи на артист, може би Гонзо е наистина луд. Нали само децата и лудите казвали истината!

Автор: Найден Тодоров, "24 часа"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация