Черно море, новият фактор в \"А\" група?!

17:58
Черно море, новият фактор в \"А\" група?!
"Моряците" май решиха вратарския си проблем, имат добра защита, супер халфова линия. Но нападението?! Едно е сигурно, на феновете от Североизточна България им предстои да гледат непредсказуеми, яки футболни битки.

Малка България има крещяща нужда от разширение на футболната си география. Голям, интересен футбол не бива да се играе само в София, Пловдив... Помните ли каква истерия бе в югоизточна България, когато Нафтекс бе силен тим, от който трепереха Левски и ЦСКА?! Сещате ли се още преди това, какви интересни и напечени мачове имаха столичните грандове във Враца, Перник, Благоевград...
Североизточна България обаче отдавна не е имала як отбор, с който да се съобразяват водещите ни състави. Не много отдавна Дунав (Рс), Добруджа, Спартак (Вн) и най-вече четирикратния шампион Черно море, в различните години правеха запомнящи се спектакли, но за голямото все нещо не им достигаше. Ето, наскоро “моряците” се промъкнаха до финала за Купата на България, там обаче изглеждаха като ударени с мокър парцал, рядко минаваха в половината на Литекс. Не, че ловчанлии блестяха във финала, но...

И все пак никак няма да е зле, ако Североизточна България разполага с екип, който да мачка на свой терен Левски, ЦСКА, Локо Сф, Литекс, Славия..., че даже и съперници от чужбина. В момента тимът от морската ни столица има възможност за летящ старт на новия шампионат, след като стана ясно, че съперник на тима в 1-ви кръг на УЕФА е слабакът Санта Хулия от Андора. Предпоставките са налице – Черно море е във възход, има силен финансов гръб, дълги традиции, опит, самочувствие. Пред клуба е перспективата, възможностите за развитие, които да направят така, че запалянковците от половин Варна да заживеят с футболната тръпка. В Черно море усещат този изгоден момент, строят суперстадион, стягат як състав. Да, по всичко изглежда, че тази година “моряците” ще са доста сериозен фактор в първенството. Не само, защото Левски гради нов отбор, не само защото 11-орката на ЦСКА няма да е достатъчно боеспособна, а защото на "Тича" се гради, прави се добра селекция. На всичкото отгоре "зелено-белите" ще натрупат по-голямо самочувствие в предстоящите мачове в турнира за купата на УЕФА.

А дали селекцията на Черно море няма да се окаже шампионска?! Едва ли, защото се видя във финала за купата на България с Литекс, че на “моряците” им липсва най-вече манталитет. Но не бива да се подценяват сериозните козове, които притежава командата на Никола Спасов: натрупалият неоценим опит в Марица, Левски, Коджаелиспор, Истанбулспор, Кайзериспор и Коняспор Сашо Александров, супер халфът Милен Петков, който блестя в Добруджа, ЦСКА и Гърция, както и сигурният страж, молдовеца Евгений Хмарук. Да, с привличането на Евгени Хмарук Черно море е на път да реши вратарския си пост – “дивият” някогашен страж на ЦСКА, Локо Пд, Продифтики (Гър), Спартак (Вн) Краси Колев гони 38-ата си година и не е така пъргав, както на младини. При това положение пазилият в Добруджа и Академик (Св) Карамфил Илчев ще има сериозна конкуренция в лицето на Хмарук. Виж, защитата бе добра и през миналия сезон, но сега е подсилена, а халфовата линия се очертава да е една от най-силните у нас. Само че какво става с нападателите?! Нужни са голаджии, каквито в миналото “моряците” са имали в лицето на Стефан Богомилов, Никола Димитров, Рафи Рафиев...

Да, Черно море събра играчи, остава да се сработят. Засега оптималният състав на "моряците" изглежда така: Хмарук, Николай Домакинов, Александър Александров, Радослав Бачев, Рикардо Андре, Георги Илиев, Милен Петков, Петър Костадинов, Сашо Александров-Кривия, Миро Манолов и Йордан Юруков.

Техни резерви се очертава да бъдат: Карамфил Илчев, Михаил Лазаров, Радослав Филипов, Тянко Дяков, Трайче Лостовски, Георги Андонов, Владимир Костадинов, Даниел Георгиев, Тодор Атанасов, Никола Василев и Владислав Генчев.
Черно море е ставал четири пъти шампион на България – 1925, 1926, 1934 и 1939 г. Дали пък няма да станем свидетели на ярко продължение на плавния, но траен възход на Черно море, който от 2000 г. тръгна нагоре (с лек регрес през 2004 и 2005).

Сега момчетата на Никола Спасов са пред първи мачове в турнира за купата на УЕФА, а може би и пред петата си титла?! Във всеки случай едно е сигурно, стойностните ни отбори ще имат най-малкото безкрайно трудни гостувания във Варна. А, това означава, че запалянковците от Североизточна България ще станат свидетели на непредсказуеми, яки футболни битки! Какво по-хубаво от това!


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivunder
02.07.2008 18:47

Мачкайте моряци цяла Варна е с вас......ее с изключение на мръсните плебеи.

pafata
02.07.2008 16:15

В момента Черно Море е отборът с най-стабилен финансов гръб в "А" група и като гледам ще се превърне в новия Литекс. Няма лошо, но чак за титла има да почакат няколко години.

martototo
02.07.2008 14:16

Bobi_lefskara Грам не си прав... не е така, защото ОЩЕ НЕ Е НАПИСАНА И ТЕМАТА ЗА ЛИТЕКС. Буферите са фаворитите.

seriosblack
02.07.2008 01:53

Интересно ми е само вие като пишете коментари усещате ли се колко смешни сте.Кой за бога ще пусне отбор като Черно Море да се представи на ниво в наШТа родна действителност.Дори да привлекат Фабрегас и Анри пак няма да вземат титлата.Просто мах на такива отбори е 1 год добро класиране и после изгнание.В България има 4 отбора Левски,ЦСКА,Литекс и Локо СФ.На останалите отбори им дават само угризки колкото и да са добри и заслужили.Локо Пд бяха изключение заради президента им.

BoBi_Levskara
02.07.2008 00:47

dracula_88.Прав си че последните статии "избиват рибата".Според тия стати класиарне трябва да изглежда горе-долу така:

1.Литекс
2.Локо (СФ)
3.Черно Море
И в битка за интер тото Левски и ЦСКА тва вече ше стане егаси шампионата.От догодина се включват Марек и Бела в биктата за титалата

Styv4o
01.07.2008 21:52

Черно море в групите на УЕФА и с медали в България през новия сезон. Само ТИЧА.

dracula_88
01.07.2008 19:55

Черно море има по-силен състав от миналата година, ама чак титла Все пак не изключвам място в първите 4... Макар че последните няколко статии на Тасков направо "избиват рибата": ЦСКА аут от битката за титлата, Локо Сф - шампион, основен конкурент - Ч. море...

martototo
01.07.2008 19:32

По скоро добре че споменах отбора на Черно море в коментара си на предишната статия на БУФЕРА, та да се сети че ги има и тях. Е са казвам БАЛКАН БОТЕВГРАД и чакам утре по тва време тема и за тях.

Евалата буфер много добра тема Само Зелените.... имай в предвид че те имат по силен отбор от този на лефски.

НО ВИЖ ЛОКО СФ Е ДРУГО НЕЩО НАЛИ БУФЕР?

АИДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ БУФЕРИТЕ.ЛокомотиФ и пак ЛокомотиФ !!!

partizAnec
01.07.2008 19:00

Черно море е нашета религия ! УСПЕХ МОРЯЦИ !