Леверкузен отправи оферта към треньора на Ред Бул Залцбург

17:06
Леверкузен отправи оферта към треньора на Ред Бул Залцбург
Байер Леверкузен е отправил оферта към треньора на Ред Бул Залцбург Роджър Шмит, който да поеме поста от Саша Левандовски, в момента временен треньор на "аспирините", съобщават германските медии. Според кьолнския вестник "Експрес", неназован източник от Байер Леверкузен е признал пред техен репортер, че за Шмит е приготвен тригодишен договор.

"Билд" пък съобщава, че договорът за Шмит ще бъде с продължителност две години. От клуба обаче няма светкавична реакция по повод публикациите, но се уточнява, че днес от 15,30 часа българско време ще дадат пресконференция по въпроса. Роджър Шмит е германец, но звездата му изгря след назначението в Залцбург. Отборът отново спечели шампионската титла на Австрия, но по-важното е, че изгради агресивен стил на игра и стигна до осминафинал в Лига Европа.

За да го вземат обаче, най-вероятно за Леверкузен ще се наложи да плати неустойка, тъй като 47-годишният специалист веднага след спечелването на титлата на страната подписа удължаване на контракта с Ред Бул до юни 2016-а година. Неустойката е ясна, като според самия треньор, тя е в размер на 1,3 милиона евро. Намиращият се на 4-о място в Бундеслигата отбор на Байер се надява да спечели място в Шампионската лига под ръководството на Саша Левандовски, до момента треньор на младежкия отбор. Той пое поста след уволнението на финландеца Сами Хюпия, но не е съвсем без опит, тъй като през 2011/2012 съвместяваше длъжността с бившия играч на Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leather_rebel
26.04.2014 17:45

Добър треньор! Няма работа при мишки като Леверкузен!