Арсенал - Челси - Битката за Лондон

11:28
Арсенал - Челси - Битката за Лондон
В неделя вечер "Емирейтс Стейдиъм" ще бъде арена на една страхотна битка, която със сигурност ще зарадва всички нас феновете на тази велика игра. Арсенал и Челси са едни от най-класните отбори в Европа и сблъсъкът между тях обещава да бъде пределно интригуващ.

"Артилеристите" все още се намират на върха в Премиър лийг, въпреки слабото представяне срещу Нюкасъл и Мидълзбро, което скъси дистанцията с преследвачите им. Добрата новина за Арсенал е излекуването на Ван Перси, Фабрегас, Хлеб и Фламини, чието отсъствие в предишните мачове се отрази много негативно на резултатите на тима. Те са ключови играчи за лондонския клуб, но може би Венгер няма да рискува с пускането и на четиримата в игра.

"Топчиите" останаха втори в своята група за Шампионската лига, но пък все още са на върха в Англия, на точка пред Манчестър Юн и на три пред Челси. Представянето им като домакин е забележително - 7 победи, 1 равенство и нито една загуба. Арсенал спечели и четирите си домакински мача в Европа, а за последен път бяха надиграни на собствен терен на 7 април срещу Уест Хям.

Положението в лагера на Челси е малко по-различно. Големият липсващ в редиците на "сините" ще е Дрогба, който претърпя операция. Това не безпокои треньора Авраам Грант, който заяви, че Шевченко ще го замести подобаващо. За два сезона обаче феновете на Челси видяха твърде малко от класата на украинеца, но сега се надяват той да опровергае нападките.

Гостите от Западен Лондон нямат загуба в 17 поредни срещи, като спечелиха 13 от тях. Срещу Валенсия Челси записа рекорд от 50 мача без загуба на "Стамфорд Бридж". Четирите поредни победи в шампионата в гостуванията пък говорят за подобрението на формата на отбора далече от дома.

В двубоите между двата състава в последните години изключително превъзходство има състава на Челси. Последната победа на Арсенал е от сезон 2003/04, което означава 5 победи за "сините" и 5 равенства в последните 10 срещи. Тази статистика изглежда наистина впечатляващо и дава психологическо предимство на гостите.

Венгер и Грант са почитатели на красивия и атакуващ футбол. Мачовете на Арсенал винаги са били изпъстрени с много голове, а пък самият наставник на Челси обяви, че с идването си в клуба, главната му цел е Челси да започне да практикува красив футбол. Това са основания за едно страхотно дерби, от което всеки един фен трябва да остане доволен. Зарядът се повишава и защото този двубой се очертава като битката за Лондон. Никой не се съмнява, че в неделя вечер ни предстоят вълнуващи мигове пред малкия екран.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация