Драма във финала на Копа Либертадорес

09:59
Драма във финала на Копа Либертадорес
Отборът на Лига де Кито записа славна страница в своята история, след като късно снощи спечели Копа Либертадорес.

След като успя да спечели първият финал у дома с 4:2, отборът от Еквадор си бе осигурил добър аванс преди реванша на митичния стадион "Маракана".

Пред 95 000 зрители  домакините от Флуминенсе изглеждаха решени на всичко, защото още с първия съдийски сигнал на аржентинеца Хектор Балдаси наложиха преса, която целеше да доведе до бърз гол.

За тяхно съжаление гол падна още в 5-та минута, но бе записан на сметката на гостите, а в голмайстор се превърна Луйс Боланос. Това не сломи духа на бразилците и в рамките на 20 минути те вече водеха след двете попадения на Тиаго Невес.

Младата звезда на бразилския футбол отдавна е в полезрението на редица европейски грандове и снощното му представяне най-вероятно още повече ще засили техния интерес.

Отбелязвайки три гола, последният от които в 56-та минута, и правейки резултата 3:1 той безспорно бе героят за своя отбор, но неговите усилия останаха напразни.

След разменените победи и равния брой голове от двете срещи, мачът навлезе в двете допълнителни полувремена, които също не доведоха до промяна. Така дузпите трябваше да решат спора, а в тях късметът бе на страната на Лига де Кито.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manunited666
03.07.2008 12:55

Географското раэположение едвали може да бъде иэвинение.Ами эащо Атлас не эагубиха в Кито ? И само ние българите май сме на мнение , че победа след дуспи не е победа или след продължение.Спорет тебе победата эа да е победа трябва да е 5-0.Географското раэположение не е толкова голям фактор колкото си мислиш , чакай те не играят на климат като в Мусала.Онце Калдас эавърши 2 пъти на равно когато спечели КЛ и победи с дуспи тогава эащо не эагубиха в Аржентина ? Другия еквадорски отбор достигал 2 пъти финал е Барселона Спортинг Клуб.На единие финал те губят и двете срещи а на втория си финал эавършват срещата в Еквадор 1-1.Такаче географското раэположение не е фактор и все пак евала , че се препориха с несправедливоста в КЛ тъй като Браэилия и Аржентина им е поэволено да пъскат по 6 свой представители.

Hirtos
03.07.2008 11:32

Такива отбори като ЛДУ Кито и Онсе Калдас показват, че може да се пребориш с аржентинската и бразилската доминация, само ако играеш домакинските си срещи на надморска височина 2000+ метра. Голям пример дават, няма що. Единственният, отбор който без географски преимущества спечели в последните години е парагвайският Олимпия. Между другото ЛДУ се добраха до титлата в Копа Либертадорес след като два пъти продължиха след дузпи и един път след продължения.

dracula_88
03.07.2008 11:02

Най-после нещо по-различно, смятам, че това е прекрасно, не е ли скучно само аржентински, уругвайски и бразилски тимове да триумфират? ЛДУ Кито даде надежда на другите страни в Южна Америка, че могат да се борят с "кариоки" и "гаучоси" и на клубно, и на национално равнище. Справка - класирането в квалификациите за ЮАР 2010.

teodosi_4elsito
03.07.2008 10:15

Направо не е за вярване!!!Еквадорски отбор да вземе Копа Либертадорес!