Балъков води германски голфъри в България

15:55
Балъков води германски голфъри в България
Футболната легенда Красимир Балъков организира първата по рода си в България седмица на голфа за германски голфъри.

В рамките на шест дни германски любители на играта имаха възможност да премерят силите си с бившия капитан на националния отбор по футбол на трите игрища край Каварна - "Трейшън клифс", "Блек сий рама" и "Лайтхаус".

Балъков, който през седмицата стана старши треньор на ловешкия футболен клуб Литекс, е известен с дългогодишната си любов към голфа. Той е и един от най-популярните български голф играчи. За проекта Балъков използва своята известност в Германия, където дълги години беше футболист на отбора от Бундеслигата Щутгарт.

Програмата на седмицата предвиждаше да играят по два дни на всяко от трите крайморски игрища, като задължително поне веднъж всеки от гостите имаше възможност да бъде в един флайт с Балъков.

"Красимир Балъков голф седмица" няма състезателен характер и не се провежда във формат на турнир, заради което не се излъчва шампион.

"Много се радвам, че успяхме да реализираме една стара моя идея да покажем качествата на българските игрища на представителите на германския бизнес и затвърдим българско-германското приятелство. Те останаха много доволни от качеството на игрищата и инфраструктурата", коментира Балъков.

Седмицата беше организирана от фирмата Fivepoints, която се грижеше за цялата логистика по посещението на германските играчи.

"Първото издание на "Красимир Балъков голф седмица" беше изключително успешно и се надявам още повече германски играчи да открият високите качества на родните игрищата. Всичките ни гости останаха изключително впечатлени от условията за голф на всяко от игрищата, високото ниво на организация от страна на фирмата организатор и като цяло красотата на България", каза Балъков.

Тази година се предвижда да се проведе още едно подобно събитие, в които участие могат да вземат и български голфъри. За следващата година плановете са още по-амбициозни.

"Нашето начинание не е затворено само за германски голф играчи, тъй като целта е да се превърне в среда за развиване на бизнес контакти между български и германски играчи", каза Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация