Матеус: Аржентина ще стане световен шампион

17:56
Матеус: Аржентина ще стане световен шампион
Световен шампион ще стане Аржентина, а Германия няма шанс за титлата. Това казва бившият национален селекционер на България Лотар Матеус в интервю за Sat 1, цитиран от "24 часа" . С Бундестима той има световна и европейска титла.

"В Бразилия ще има някоя друга изненада. Отбори като Англия и Италия ще срещнат големи затруднения при преминаването на груповата фаза. Домакинското предимство като континент в Южна Америка е от голямо значение и затова смятам, че Аржентина ще спечели златото. На финала сигурно ще играе с Бразилия, ако не се срещнат по-рано. Надявам се най-вече на Меси за сбъдването на моята прогноза", казва рекордьорът по мачове на Мондиал. Лотар има 5 световни с 25 срещи в тях.

Той е песимистично настроен за шансовете на родината си да се пребори за 4-а световна титла. "Не вярвам, че Германия може да грабне трофея. Твърде много неща в отбора има да се дооправят, а има и доста контузени футболисти", обяснява Матеус. Според него титулярният вратар на бундестима Мануел Нойер няма да е готов за мачовете от световното. Матеус обаче е сигурен, че неговият заместник Роман Вайденфелер ще се справи добре.

"В отбора трябва да има някой, който да го раздвижва. На европейското преди 2 г. се видя, че такъв липсва в бундестима. Трябва да приемем, че в отбора няма водеща фигура, каквато бе Оливер Кан например", казва още Лотар.

Според него капитанът Филип Лам трябва да играе като единствен опорен халф, тъй като се справя много добре в дефанзивен план, а напред титуляр трябва да е Марио Гьоце.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
06.06.2014 19:03

Щом тоя го казва...по вероятно да е Антигуа,отколкото неговата прогноза*erm**joking*