Ливърпул - Манчестър Юнайтед - едно велико дерби

15:50
Ливърпул - Манчестър Юнайтед - едно велико дерби
На "Анфилд" се изправят два колоса в английския футбол - Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Атмосферата на стадиона и пред малкия екран със сигурност ще е приповдигната, защото това са два от най-популярните отбори в света.

"Мърсисайдци" успяха да хванат последния влак за осминафиналите на Шампионската лига, но с демонстрираната игра показаха, че им е там мястото. За съжаление на "червените" от града на Бийтълс това им коства поражение за лигата от непретенциозния състав на Рединг. Постът на наставника Бенитез се беше поразклатил, но стабилните игри напоследък накараха собствениците да му гласуват доверие. При поражение в този двубой обаче нещата могат да се обърнат на 180 градуса.

Въпреки изоставането от лидерите, Ливърпул все още таи амбиции за шампионска титла. Джерард и Фернандо Торес се намират в отлична форма. За сблъсъка с Ман Юнайтед ще бъде възстановен Шаби Алонсо, който липсваше в средата на терена. Аут вероятно ще са Агер и Пенант. В Премиър Лийг "мърсисайдци" спечелиха едва 3 от седемте си домакинства, но пък все още нямат загуба на свой терен.

Шампионът Манчестър Юнайтед е само на точка зад лидера Арсенал. "Червените дяволи" се представят отлично на "Олд Трафорд", но в гостуванията си са записали едва 3 победи от 7 срещи и за последно корабокрушираха срещу Болтън. От по-важните футболисти ще отсъства единствено дълготрайно контузения Скоулс.

Юнайтед се представиха много силно в Шампионската Лига, където успяха да спечелят най-много точки от всички участващи отбори. В гостуването на Рома сър Алекс имаше възможност да излезе с по-експериментален състав, но и той донесе частичен успех. Мениджърът на "червените дяволи" обаче е наказан да не ръководи клуба от скамейката за два мача, което със сигурност ще даде своето отражение.

В последните сезони Манчестър Юнайтед има превез над своя съперник - 8 победи за тях, 1 равенство и 2 победи за Ливърпул. В сезон 2000/01 и 2001/02 обаче "мърсисайдци" в 4 поредни пъти надделяваха над този противник.

Това е едно по-различно дерби, в което всичко е възможно. И Ливърпул, и Манчестър Юн. излизат пределно мотивирани за победата, която ще даде на един от двата отбора самочувствието, нужно за спечелването на титлата. В неделя ще станем свидетели на две страхотни зрелища по английските терени - Ливърпул- Манчестър Юнайтед и Арсенал-Челси, които до голяма степен ще предопределят истинските претенденти за трофея в Премиър Лийг. Остава ни само да гледаме и да се наслаждаваме на футбола, демонстриран от тези великолепни отбори.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация