Велев: Ще спасим Локо Пловдив с дипломация

09:28
Велев: Ще спасим Локо Пловдив с дипломация
Официално обявеният от Константин Динев за нов главен мениджър на Локомотив Пловдив Емил Велев обяви, че не се страхува да започне работа въпреки нажежената атмосфера около "Лаута", съобщава "Меридиан мач".

"Аз самият искам да работя, след като близо година си почивах. Имам амбиции и желание да помогна на Локомотив, защото според мен не бива да се допуска този клуб да бъде изхвърлен от "А" група. Ще разчитаме на методите на дипломацията, за да разрешим конфликта с феновете. Сред тях има и такива, които подкрепят идеята Константин Динев да продължи да издържа тима и да се сформира отбор, който отново да играе успешно срещу най-силните в първенството, а не просто да се бори за оцеляване", заяви Велев пред "Меридиан мач".

"При този формат с намаления брой на отборите в елита много трудно Локомотив би се завърнал в "А" група, ако не постигнем някакво разбирателство. Аз лично разчитам, че разумът и опитът на Христо Бонев ще помогнат, за да се стигне до най-добрата развръзка спрямо настоящия момент", добави Велев.

Той е категоричен, че всички от миналогодишния състав с изключение на чужденците и вече подписалите с други клубове Тунчев, Камбуров и Акалски могат да продължат кариерата си на "Лаута".

"Аз лично ще преценя на кои да предложим нови договори. Надявам се, че ще сглобим още по-добър отбор и ще работим здраво, за да защитим марката Локомотив", оптимист е Велев.

Отборът се събира за първа тренировка в понеделник 16 юни на "Лаута". След това веднага ще замине за първи подготвителен лагер в Банско. Не е изключено по-късно през подготовката Локомотив да се премести и в чуждестранна база, където ще изиграе качествени контроли.

Вчера бе подписан нов договор за екипировка с "Joma", която ще облича отбора през новия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация