Ботев с класически успех над Адмира Вакер

22:07
Ботев с класически успех над Адмира Вакер
Ботев Пловдив постигна победа и във втората си контрола от подготвителния лагер в Австрия. Жълто-черните се наложиха с класическото 3:0 над елитния Адмира Вакер на стадиона на австрийците в Фьозендорф. Точни за "канарчетата" бяха Иван Цветков, Алесандру Куртеан и Цветелин Чунчуков, като и трите попадения паднаха след почивката.

През първото полувреме на терена преобладаваха единоборствата за сметка на интересните ситуации пред двете врати. Най-добрите възможности за "жълто-черните" се откриха в средата на полувремето, когато Ромарио Кортзорг се размина с центриране на Вандер, а малко преди това пловдивчани не се възползваха от ситуация трима на един срещу защитник на Адмира. Също в тези минути удар на Вандер премина застрашително покрай лявата сглобка на вратата на Адмира.

Домакините също имаха две добри ситуации, при които Адам Стаховяк се намеси авторитетно и спаси.

На полувремето Любослав Пенев направи две смени в състава си, като пусна на фланговете Алесандру Куртеан и Луис Педро, вместо Ромарио и Вандер.

В 48-та минута именно Педро получи отличен пас от Христов по десния фланг и след като напредна с топката я сервира на Иван Цветков, който от близо откри резултата.

Последваха две ситуации за домакините, като в първата от тях Домрауд бе оставен да шутира от близо, но за щастие на "жълто-черните" ударът му не намери целта. Малко по-късно Оудраго стреля силно от 15 метра, но Стаховяк реагира добре и спаси.

В 63-та минута Пенев извърши 9 смени накуп, като терена напуснаха всички играчи, които започнаха мача.

5 минути по-късно Ботев поведе с 2:0 след прекрасно изпълнение от пряк свободен удар на Куртеан.

В 74-та минута Кнафмюлнер бе близо до намаляване на резултата, но ударът му от близка дистанция бе спасен с невероятен рефлекс от младия вратар Филип Димитров.

Крайното 3:0 оформи Цветелин Чунчуков в 84-та минута. Младият нападател бе изведен на добра позиция от Филип Филипов и с удар в близкия удар на вратаря оформи класическата победа на Ботев.

1:0 - Иван Цветков, 2:0 Алесандру Куртеан, 3:0 Цветелин Чунчуков

Състав на Ботев за първото полувреме: 1. Адам СТАХОВЯК, 11. Йордан ХРИСТОВ, 4. Серджан ЛУКИН, 18. Радослав ТЕРЗИЕВ, 14. Веселин МИНЕВ, 17. Абел АНИСЕ, 16. Томаш ИРШАК, 7. Мариян ОГНЯНОВ, 22. Ромарио КОРТЗОРГ, 10. Вандер ВИЕЙРА, 19. Иван ЦВЕТКОВ (к) (Димитров, Филипов, Бенга, Куртеан, Айтов, Марин, Педро, Сърмов, Васев, Серкан, Чунчуков)

Състав на Адмира за първото полувреме: 1. Леймер, 2. Виндбихлер, 3. Шьовендер, 4. Виершит, 5. Ебнер, 13. Тюрауер, 17. Ауер, 18. Фикер, 25. Весели, 27. Байрами, 28. Торстеншик


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bate_Mitko
17.06.2014 23:55

Много интересно, вече втори мач играем без Хамза и Доре, а играем атакуващо и отбелязахме 7 гола! Значи можело и не било от футболистите, а половината бяха нарочени за гонене от Стоилов!!!