Да печелиш по милион на мач

14:51
Да печелиш по милион на мач
До крайно интересен извод достигнаха спортните ни колеги от английския таблоид "Telegraph". Аржентинецът Ернан Креспо, чийто контракт със "сините" изтече и не бе подновен се оказа, че е играл за сумата от 1 милион паунда на мач по време на престоя си в Англия.

Нападателят на "гаучосите" акостира в Лондон скоро, след като руският олигарх Роман Абрамович бе закупил контролния пакет акции на клуба и раздаваше щедро пари за нови покупки. Сумата, за която бе закупен тогава Креспо бе 16.8 милиона паунда, а договорът за срок от 5 години на обща стойност 25 млн. паунда.

Още през първия сезон в Премиер Лигата Креспо срещна затруднения с приспособяването и логично бе преотстъпен на италианския колос Милан. С негова помощ "росонерите" успяха да достигнат до финала за Шампионската Лига, който загубиха крайно драматично при аванс от 3 чисти гола на полувремето срещу тима на Ливърпул.

За да се затвори изцяло омагьосаният кръг около играча той изкара последните два сезона в отбора на Интер, от където в същност бе закупен през същата онази 2003 г.

Така след един сезон в Челси и общо 4 в Милан и Интер излезе, че за 5 сезона като собственост на английския клуб, навършващият 33 години утре футболист е изиграл едва 33 мача и е отбелязал 25 попадения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

portokala_ss
04.07.2008 22:30

33 мача и 25 гола за какво приспособяване говорим тогава те головите говорят сами по себе си нали приятели Креспо е един от големите в световния футбол така че на него не му трябва време да се адаптира той веднага започва да вкарва и 25-те му гола го доказват.

martototo
04.07.2008 15:01

33 мача и е отбелязал 25 попадения....... питам аз има ли такъв играч.... ВЕЛИК това е с една дума за КРЕСПО !!!