Европа - Южна Америка 22:22 купи

16:15
Европа - Южна Америка 22:22 купи
Световното клубно първенство завърши преди броени часове. Новият световен клубен шампион се казва АС Милан. Европейският шампион спечели в един изключителен голов трилър сблъсъка с аржентинския Бока Хуниорс, като по този начин си върна за загубата през 2003 от същия съперник след изпълнение на дузпи.

Първото полувреме премина равностойно, като двата отбора си размениха по едно попадение в рамките на сто и двадесет секунди. Неостаряващия Филипо Индзаги даде преднина за своя тим, но малко по-късно Паласио изравни. Така и европейците и южноамериканците се оттеглиха на почивка при равен резултат.

Второто полувреме започна по-добре за Милан, който явно този път бе решил да не решава съдбата си след изпълнение на единадесетметрови удари. Между петдесетата и седемдесет и първата минута, "росонерите" отбелязаха три попадение с което предрешиха изхода на битката. Последното попадение дойде след нелеп автогол на Амброзини, за да оформи крайното 4:2 в полза на Европа и италианците можеха да лекуват.

Слабия сезон, който прави до момента отборът на Карло Анчелоти временно е спасен след този престижен трофей. С неговото спечелване, Милан излезе еднолично на чело по спечелени трофеи - четири, като след него се нареждат отбори като Бока, Сао Пауло, Пеняроул, Реал Мадрид - по три.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
17.12.2007 21:55

Честито на всички росонери! Сега вече и на статистика сме номер едно в Европа по трофей безпорно най-добрия! Тази година беше наша, спечелихме всичко в Европа доказахме на скептиците че все още имаме сили да спечелим всичко възможно! Невероятен успех, неустаряващ Пипо, честит трофей на всички росонери в България!