Балъков: Имаме още много работа, но сме на прав път

10:00
Балъков: Имаме още много работа, но сме на прав път
Красимир Балъков похвали играчите на Литекс след успеха с 3:0 над молдовския Верис, който класира ловчанлии за втория предварителен кръг в Лига Европа, където противник ще бъде унгарския Диошдьори.

"Не мога да бъда недоволен от резултата срещу един противник, който игра катеначо тотално. Трябва да имаш търпение и аз съм доволен, че го показахме, въпреки че правехме грешки. Още не сме физически в най-доброто си състояние и затова понякога се получава, понякога не. Остава ни само една седмица до началото, имаме много тежки мачове. Сега ще играем с унгарски отбор, много по-качествен от този сега. Но те също играят футбол, което е добре", обясни Балъков веднага след двубоя пред БНТ2 и допълни на брифинга: "Получи се един приличен мач. Искахме да играем агресивно и да не им позволяваме да разиграваме. Знаехме, че те единствено разчитат на стандартни ситуации и дълго изритани топки. Имахме късмет при 1:0 за нас да не ни вкарат от нищо и след това си реализирахме двете попадения. Доволен съм от момчетата, поздравявам ги за търпението, желанието и опита им да играят както работим през последните 4 седмици. Пътят е дълъг, но сме на прав път."

Бала отчете, че е променил подхода на Литекс в защитен план при статични положения: "Променихме заставането на статични ситуации. Не играем човек за човек, а зона. Те досега са играли човек за човек. Надявам се по най-бързия начин да спрем да допускаме грешки. Отборът е добре подготвен, но не е готов за това, което аз желая, защото нямахме необходимото време да се подготвим. Надявам се до една седмица, най-много две, да влезем в по-добро състояние, Няма време, играем сега пак УЕФА, после идва мача с ЦСКА и пак УЕФА. Асприля беше 7-8 дена контузен и не беше в най-доброто състояние, но Асприля си е Асприля и ни трябват такива качества като неговите, затова му дадохме повече време.  Разчитам на целия отбор, не само на 11-те, които са на терена. В тези турнирни битки ще ни трябват всички играчи. Засега няма идеи за подсилване с нови играчи. Нови попълнения засега няма и няма и такива мисли, но докато е отворен трансферния период всичко може да стане. Вратите са отворени, но нямаме какво да ви съобщим конкретно."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация