ЦСКА отново пуска акциите

17:58
ЦСКА отново пуска акциите
На Общото събрание на ЦСКА предприе стъпки към втория си опит за публична продажба на акции, съобщи шефът на Надзорния съвет Александър Томов.

За инвестиционен посредник отново е избрана "Елана", която заедно с Управителния съвет на клуба ще определят точните параметри. Според Томов в продажба отново ще бъдат пуснати 3 милиона акции.

Най-вероятно цената ще остане 3 лева за акция, а минималният пакет ще е 10 акции. Той обясни, че това се прави, за да са същите условията, както към хората, които са си купили акции при първия опит за излизане на борсата.

"Подготвяме проспект и очаквам Комисията по финансов надзор да го одобри, защото ЦСКА върви във възходящ ход", каза Томов. Той изтъкна, че около 60% от хората, които са си купили акции при предишната кампания, все още не са си взели парите, което показвало, че искат да притежават акции.

При първия опит за публична продажба от страна на ЦСКА акции си купиха около 5700 души. Очакванията на Томов са сега те да са повече.

Разликата е, че след попълването на капитала на клуба няма да има минимален праг, обясни Томов. По думите му независимо от броя на продадените акции, кампанията ще е успешна.

"Отдъхнахме си малко след продажбата на Чочев и бъдещата такава на М'Боли. Намалили сме в пъти дълговете на онези предишните ("Титан")", каза главният акционер. Той добави, че непрекъснато излизат дела и че предишното ръководство умишлено не е плащало задълженията: "Трябва да публикуваме данните, за да видите за какви договори става дума. За четири мача са плащани 200 000 лева."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация