Парите идват и без титли

18:29
Парите идват и без титли
Отборът на Барселона вече два сезона остава без спечелен трофей. Въпреки това общият годишен баланс на клуба е положителен. До този момент приходът възлиза малко над 10 милиона, а самият дълг на клуба е сведен до 28 милиона.

Очакваните продажби на някой от каталунските звезди, сред които са Роналдиньо и Самуел Ето\'о ще увеличат още приходите, като същевременно ще сe намалят и разходите предвид огромните заплати, които получават играчите в един от най-големите отбори не само в Испания, но и в света.

Два дена преди вота на недоверие към президента на клуба Жоан Лапорта тези данни са повече от оптимистични и определено се явяват първа крачка към потвърждение на думите на вицепрезидента по икономическите въпроси Феран Сориано:

"Искаме да бъдем един от най-богатите клубове в света. Надявам се да се доближим до 400 милиона още през следващия сезон, а по-късно и да преминем тази граница."

2009-2010 година е последната от мандата на сегашния президент и Сориано има едно единствено желание - целите да бъдат постигнати и дълговете да бъдат изцяло изчистени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация