Една легенда се завръща

12:21
Една легенда се завръща
Според "Sunday Express" бившият футболист на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона може да се завърне в клуба като треньор.

Французинът изкара пет сезона в отбора, като бе с огромна заслуга за спечелените 4 титли в Премиер Лигата и две ФА Купи, преди да прекрати състезателната си кариера през 1997 г.

От тогава до сега неговият живот премина далеч от футбола, но предложението да поеме ръководен пост в бившия му клуб изглежда го е накарало да се замисли сериозно.

Според изданието приятел на Кантона е споделил, че офертата отправена към него е била повече от съблазнителна:

"Ерик намира възможността да се завърне към играта и то в любимия си клуб за изключителна."

Въпрос на време е да се разбере, дали всичко това ще се окажe вярно. Наскоро помощник-треньорът Карлош Кейруш обяви, че ще поеме овакантения пост в националния отбор на Португалия, а Сър Алекс оповести, че е близо до края на своята кариера.

Въпреки че Кантона взе участия в плажния футбол и киното в последните години, според друг източник, шотландският наставник на "червените дяволи" е наясно с манталитета на своя бивш играч и с огромния му принос за отбора, а това е добра предпоставка за евентуалната им съвместна работа.

Завръщането на бившия френски национал ще бъде широко приветствано от страна на привържениците на шампиона на Англия в последните два сезона. Въпреки че се отказа преди десетина година от футбола, той се превърна в една от емблематичните фигури, които са се подвизавали на "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация