Уест Хям се подсили със сенегалски голаджия

11:45
Уест Хям се подсили със сенегалски голаджия
Сенегалският нападател Диафра Сако премина от новака във френската Лига 1 Метц в английския Уест Хям Юнайтед, като нито една от двете страни не обяви официално сумата. Според британските медии обаче става дума за 4,5 милиона паунда за играча, който миналата година вкара 20 гола във френската Лига 2 и помогна за завръщането в елита.

"Горд съм, че подписах с Уест Хям. Наистина обичам английския футбол и за мен е чест да бъда част от Висшата лига", заяви Сако.

"Уест Хям е един от най-великите отбори и техният интерес към мен ме прави щастлив", коментира нападателят пред клубната телевизия.

През месец май тази година той направи и дебют с националната фланелка в контролна среща с Буркина Фасо, а като допълнение на успешния сезон беше избран и за играч номер 1 във втора дивизия на Франция.

Привличането на Диафра Сако трябва да запълни празнината от контузията на Анди Керъл, който няма да бъде готов за началото на първенството заради травма в глезена. В събота момчетата на мениджъра Сам Алардайс стартират първенството с градско дерби на "Ъптън Парк" срещу Тотнъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация