Пената спасява аматьорския Нови Искър

10:58
Пената спасява аматьорския Нови Искър
Димитър Пенев е спасението на аматьорския Нови Искър, след като отборът се завърна в трета дивизия на България. Легендарният треньор със сигурност влиза в управата на клуба, съобщава "24 часа". Той ще предостави стадиона на негово име в родното му село Мировяне за кървавите дербита от Югозападната "В" група. Отделно ще уреди и тима с детско-юношеска школа, защото такава е необходима по наредбата на БФС, а Но Искър не разполага с такава.

Отборът на амбициозния треньор Владимир Николов се върна в трета дивизия след кървав бараж срещу представителя на Кюстендил Рилски орли (Бистрица). За по една година бяха наказани Близнаков и Аргиров от загубилия тим, след като се опитаха да малтретират съдиите за гол, който според тях бил от засада. Изпатиха си главният Борислав Колев и помощникът му Петър Симеонов. Двамата бяха изгонени и така улесниха успеха на баража за Нови Искър, който спечели с 3:0.

Нови Искър доста години игра в трета дивизия, след което се разпадна и се премести в Сливница.

Отборът, който навремето е печелил мачове срещу елитни отбори като Етър и Спартак Варна, остана и без игрище, което бе изорано по време на бума на строителството в районите около София. Тревните чимове пък бяха продадени на "Софияленд" и до момента са в атракциона, който последва съдбата на тима.

На стадион "Димитър Пенев" в Мировяне ще бъде направен доста сериозен ремонт, за да може да приеме мачовете от Югозападната "В" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

motors
01.07.2009 12:33

100 % Всичко е истина браво на екипа постарали сте се !!!