Левски, къде си?!

16:24
Левски, къде си?!
На фона на нещата, случващи се в ЦСКА, в Левски уж всичко е лежерно, комфортно оптимистично. Даже, за да се разсее благодатната монотонност, Вили Вуцов и Тодор Батков прибягват до чести изцепки към традиционния враг.

Очевиден факт е, че от "Герена" се държат високомерно, сякаш са хванали Бога за шлифера. За съжаление мотива за поведението им не се базира на грандиозните успехи на "сините", а се уповава най-вече на радостта от апокалиптичната картина в клуба от Борисовата градина. Никой няма да открие Америка, ако прозре, че през това първенство ЦСКА ще върви ръка за ръка със слабия футбол. То "червените" не демонстрираха красива игра и при 16 точки преднина...
Но, има ли Вили Вуцов основание за своя оптимизъм?! Не е ли прекалено рано за фанфари?!
Гонзо и сие вкарали, Георги Христов реализирал веднъж, дал две асистенции срещу Спартак Пл. и ето, че Левски е готов за гирлянди и дандарми. Но дали участникът ни в Шампионската лига гради тим, който освен да е доминантен в България, ще може да е конкурентно способен и в чужбина?! Дали Левски в момента се намира при бързо прогресиращите състави, или е при глуповато тъпчещите на едно място тимове, които се концентрират най-вече в надуването на празнични балони?! Отговорът в никакъв случай не бива да бъде търсен и намерен в успеха с 5:0, в проверката със Спартак Пл.
Затова въпросът "КЪДЕ Е ЛЕВСКИ?!", продължава "боцка" умовете на трезвомислещите "сини" почитатели, които не са се поддали на еуфорията в аванс.
Селекцията в Левски почти е направена, парите са поохарчени... И още нещо май е свършено, тактиката за игра вероятно е в главата на Вуцов-младши, но тепърва предстои да се налага. Стилът на "сините" обаче все още липсва, а появи ли се, след това тепърва ще е нужно да се шлифова. Някой да е видял или прочел, че в срещата Левски – Спартак Пл. Вуцовите питомци са демонстрирали бързо движение на топка, че всяка атака е завършвала с удар към противниковата врата, че се е шутирало извън пеналта, че срещу плевенчани е осъществена невиждана преса?! Не, това го нямаше срещу втородивизионния тим, което пък гарантира, че ще липсва най-вече и срещу по-силните състави. Да, в Левски все още не са изградени рационален, привлекателен, съвременен стил и игрови почерк.

Нужна е работа, работа, работа..., а вместо това се бърбори, бърбори, бърбори.

Защо ли Тодор Батков и Вили Вуцов не спират да говорят с оптимистични краски за своя клуб и с нихилистични за ЦСКА. На пръв поглед двамата подхождат стратегически правилно – с нападането на врага и с показното самодоволство, насочено към собствения клуб, двамата осигуряват необходимото спокойствие за работа. Защото прекалено добре осъзнават, че е нужно още доста-доста-доста бачкане... Освен това за тях е важно "синята България" да е мирна, мотивирана, приобщена, да припознае новия Левски, да се радва с неговите успехи и да страда с неговите загубите. Мотиваторът Вили Вуцов точно затова, в аванс, с добре премислени изречения се постара да посади доброто настроение в почитателите на вицешампионите. Нищо ново! А тези действия разкриват, че и в ерата на Вуцов-младши, Левски няма да излезе от дългогодишния модел на поведение, налаган на "Герена" - като ни набият в Европа, ще избием комплекса си, като се отбием на българските отборчета, а после ще надуваме фанфарите и сините балони.
Вярно, играчите на Левски се нуждаят от мотивационната енергия, която Вили умело умее ръси в съблекалнята. Обаче на големия футбол не са му необходими пламенно горящи и бързо изгарящи в играта треньори, а специалисти с хладен ум, които трайно и методично да налагат творческото си кредо, треньорските си принципи, и идеите си за атрактивен футбол.
Засега моделът на поведение: "Ние сме добре, защото врагът ни е зле" работи. Но като дойдат евромачовете ще зацикли. А за да не се стигне дотам е нужна ежедневна работа, а не ежедневни присмивания. Трябва и още нещо Батков и Вуцов-джуниър да променят мисленето и действията си. А това е крайно наложително, защото е тъпо онзи който уж гради, да се мери, да се сравнява с онзи, който уж се разрушава.

Феновете на Левски заслужават да се радват на красива игра, практикувана от голям клуб. За да се трансформира в голям клуб, Левски е нужно да се мери поне с Панатинайкос и Олимпиакос, с Фенербахче, Галатасарай и Бешикташ, с Цървена звезда и Партизан, със Стяуа. В същото време ние сме очевидци как "сините" се отдават на насладата да се репчат на агонизиращия ЦСКА. Което означава, че таванът на настоящия Левски е доста нисък. За жалост!


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chef
08.07.2008 16:38

кои пък е вили вуцов. какво е постигнал той че да дава мнения.

pafata
08.07.2008 00:47

Добре де, на кой му хрумна да коментира Левски и да му дава негативни оценки след случващото се в цска и след като са минали няколко дни от предсезонната подготовка. Ами ако пък съвсем случайно Левски влезе в ШЛ? Ще има ли публични извинения? Не виждам нещо сензационно да се случва при "сините", че да отмествате фокуса към тях...

sacred_heart
07.07.2008 22:04

Хахаха, разбирам, че съм интересна, но спри вече да се занимаваш с моята особа. НЕ МЕ ПОЗНАВАШ, за да ми даваш оценки

drumara
07.07.2008 21:39

sacred_heart(reich)брей,че си опърничава.С всеки се заяждаш.Твоите думи са толкова стойносттни,колкото мениджърските умения на Ал.Томов или треньорските напъни на Вили Вуцов.Не обиждай хора,които са по-добри от теб.

wolfy07
07.07.2008 21:38

И ако някой си мисли,че чорбата ще е в А-група много е далеч от истината!

wolfy07
07.07.2008 21:36

Тасков,а къде е ЦСКА????И какво ще им се случи за суперкупата?? Май ще се надмине рекорда 8:0?

URAGANA
07.07.2008 21:16

чудя се защо винаги в България се вижда само лошото а не това което може след време да радва окото. защо този жр. изтъква само лошитечерти на ЛЕВСКИ а когото говори за ц(*ka да говори с такав оптимизъм. едно е ясно тази година ЛЕВСКИ подщи няма шансове за титлата но цска ша гледа да ни изпадни от а гр.

roommen
07.07.2008 20:28

Не мога да схвана с каква умисъл гн.журналиста е написал тази статия .Многократно се повтаря за държанието на Вуцов и Батков ,еми вие журналистите сте виновни ,отивате пускате си отровните езичета и чакате точно такива разгорещени изказвания ,за да имате какво да коментирате ...Проблемът в родното ни първенство е свързан с всичките му участници и докато те не изградат едно що годе добро ниво няма да се стига до радост или мъка от мачовете в турните на уефа.Лично моето мнение е че правилният път е в развитието на ДЮШ .Смятам че чужденците в БГ футбола не допринасят с нищо за развитието на отборите ,разбира се винаги има изключения .Бих подкрепил експериментално един сезон висшата ни лига да се състои от 10 тима на системата 2 гостувания и 2 домакинства .

aivano
07.07.2008 20:24

Наистина къде беше Борат една година ,та не се появяваше никакъв и не говореше нищо за футбол/и правеше добре,защото той не разбира от това,както и "футболистите"му/.Единственно преди мача на 2ХІІ каза,че разликата в точките ще е друга и то наистина стана И КАК ОЩЕ СТАНА-зимата разликата бе 8 точки,а накрая бе 16

sacred_heart
07.07.2008 20:23

drumara, хахаха, а ти кой си, че да ми кажеш какво да правя? И къде е писано, че футболът е мъжка работа? Ако това е единственото, което можеш да кажеш срещу моите думи, жалко за теб...

drumara
07.07.2008 20:10

sacred_heart бегай занеси една бира на мъжа си и не се бъркай в мъжките работи.Коя си ти да наричиш хората боклуци и малоумни

sacred_heart
07.07.2008 19:21

liverpool77, надали някой трезвомислещ човек би обвинил Стойчо, ако отборът покаже евентуални слаби резултати. Той би бил изкупителна жертва, ако беше останал в отбора. Мисълта ми беше, че точно в този момент положението в ЦСКА е плачевно и решението на Младенов да напусне се явява като още един пирон в ковчега на мъртвеца.
В момента Левски не е дразнител. че да се изсипва отрова върху него. Нападки между хора от двата отбора е имало ВИНАГИ, така че какво бил казал Вили или някой друг левскар, няма особено значение. И това, че Левски сега заема мястото на ЦСКА в турнира, е напълно нормално. Същото би било и ако Литекс, например, бяха завършили на второ място. В една статия бях чела, че Левски трябвало да се откаже от участие, пък ако ни накажат да не участваме за 5-6 години- голяма работа, и без друго българските отбори се излагали срещу тимове като Тампере и Тулуза. Явно авторът на тази статия е малоумен, щом смята, че такова наказание не би се отразило на българския футбол като цяло...

nickson10
07.07.2008 18:59

какво щеше да пишете сега, сигурно от рода на "дано намалим разликата на 10 точки този сезон

liverpool77
07.07.2008 18:59

Sacret, приеми моите извинения за мъжкия род Относно изчакването мисля, че той изчака достатъчно. Да ти разпродадат играчите и после най-вероятно да те изритат за лоши резултати? Как мислиш ти

dracula_88
07.07.2008 18:32

ПЪРВО: Зная, че Любо Тасков не е фен на ЦСКА, а на Локо-Сф, тъй че статията не е "чорбарска", само защото някой е изказал мнение, неудовлетворяващо голяма част от левскарите.
ВТОРО: Не искам да коментирам отбора на Левски, за разлика от много "сини", които бяха прекалено "загрижени" за шампиона ЦСКА, но Вили Вуцов наистина ПРЕКАЛИ. 4 пъти имаше изказвания в духа "дано ЦСКА да се разпадне", а нито един друг треньор или ръководител не си е позволил подобно нещо. А и какво го бърка ЦСКА, след като е сигурен в титлата на възпитаниците му. Пред него стои нелеката задача да вдигне "на крака" един тим, погромен с 16 т. от миналото първенство, и в същото време да го подготви за квалификациите за Лигата. Вместо да си работи по въпроса, само се занимава с простотии. Наистина някои от ръководството на тима от Подуяне прекалено много си "пъхат носовете" в бакиите на ЦСКА. Това КАТЕГОРИЧНО НЕ ИМ ПРАВИ ЧЕСТ, АЗ СИ ГО ОБЯСНЯВАМ СЪС СТРАХ ОТ ЦСКА. А дали в Левски има промяна и каква ще е тя, тепърва ще се разбере...

kork
07.07.2008 18:00

Този Тасков не може да напише един хубав коментар за Левски или просто неможе да пише статии. То такива "разбирачи" като него да ги ринеш с лопата!А напиши по-добре нешто за Тунчев уж Фенерите го изкаха сега каде отива в 3та девизия в Левски всичко варви по вода а тои ми тарси проблеми е тва е тъпото на такива "българи" като гледа че е добре търси кусурите там каде ги няма ...

sacred_heart
07.07.2008 17:59

liverpool77, първо- не ми говори в мъжки род.
Второ- когато претендираш, че обичаш ЦСКА и си горд, че "си станал шампион на говеждия стадион", може да изчакаш ПОНЕ да се уталожи положението, а тогава да напускаш. И не можеш да ме убедиш, че Стойчо е на хляб и вода и не може да си плати тока, та да не може да поизчака известно време.

liverpool77
07.07.2008 17:47

Sacred_heart само се питам дали Вуцов работи без пари на "Герена", за да виниш Младенов в предателство. Едва ли и ти би работил без пари, за това ЗАМЪЛЧИ, че се изказваш неподготвен - точка по темата с теб.

Sweden Левски дали е напред е твое лично мнение, действителността каква е си я знаят само там в ръководството. Аз знам само, че притежавате отбор, който ще бере много ядове, ако не гои подпрат съдиите този сезон. Успех все пак в ШЛ, нищо, че не Ви е там мястото

sacred_heart
07.07.2008 17:42

Кога вие, червени смешници, ще престанете да надничате към Герена, а не обърнете внимание на помията, в която сте затънали до шия?! ВИЕ сте неизправната и неизрядна страна, така че нямате моралното право да говорите срещу когото и да е. Но по закон комунист и морал са две несъвместими неща...
И спрете с обидите към Вили Вуцов! Той може да е невъздържан простак, но има СЪРЦЕ и струва много повече от боклуци като Стойчо Младенов, които тръбяха, че обичат ЦСКА, когато бе на върха, а сега зарязват отбора и допълнително утежняват положението му.

SwedeN
07.07.2008 16:55

Поредната статия пропита с цскарски синдикализъм и желание за равнопоставеност във футболния свят на България след трагикомичните събития разтресли "червения" двор.Левски е в позицията на чистия,на оправдания и на вечe и на хартия по-стойностния клуб и това бе чакано 60 години,в които комунистическата призма за пари господстваше в българския футбол с всевъзможни НЕфутболни прийоми.Това са дните,които всеки в "синьо" чакаше и е редно всеки един от нас да се изчерпа откъм подигравки и шеги с ЦСКА,след като шест десетилетия този клуб си мислеше,че е недосегаем,но уви Европа вижда всичко.Така,че вместо Шампионска лига,"Томовата чета" ще разцъква цял сезон само български футбол,но това е истинска благодат за тях,тъй като ако държавата,в която живеем бе нормална,то митовете за сблъсъци на ЦСКА с разни селски отборчета щяха да се превърнат в горчива реалност.Затова,г-н Тасков,оставете Левски намира,защото "синият" отбор има своите недостатъци в момента,но е много по-напред с материала от ЦСКА,а за да се достигнат клубове като Фенербахче,Галатасарай и Олимпиакос,ще трябва да заработи целият български футбол,не само Левски.