Балъков: Не съжалявам, че станах треньор на Литекс

18:09
Балъков: Не съжалявам, че станах треньор на Литекс
"Още от самото начало на престоя ми в Ловеч усещам подкрепата на цялото ръководство. Още при първия ми разговор със Стойчо Стоилов разбрах, че имаме абсолютно еднакви виждания за всяка една сфера на футбола. Подкрепата от Гриша Ганчев винаги е идвала точно намясто и навреме. Като цяло клубът е много професионално настроен. Именно затова реших да поема треньорския пост в Ловеч и не съжалявам и до ден-днешен", заяви за "Гонг" наставникът на Литекс Красимир Балъков.

Той направи съпоставака на нивото на родното първенство от предишния си престой в България начело на Черноморец: "Има промяна в българския футбол. Футболът и първенството ни сега са по-конкурентноспособни. Всеки отбор може да победи всеки. Това, разбира се, е добре за качеството на футбола. От друга страна, може би визуално не се вижда някаква промяна. Това се дължи на факта, че държавата ни е в криза. Хората едва свързват двата края. Така, че, докато държавата ни не стъпи здраво на земята, сигурно и футболът ни ще се люшка и ще куца!"

"За жалост, медийният ни футболен бизнес е в много цветове. На мен това ми е напълно ясно. Ние като хора, които отдавна се занимаваме с футбол, сме свикнали с всичко. Аз приемам всички конструктивни критики, които са отправени към нас. По никакъв начин обаче не приемам лъжите и интригите. В последните 3-4 седмици, да не кажа от началото на първенството, много такива интриги се появиха в българските медии, които не бяха добри за атмосферата в отбора", завърши легендата на българския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация