Купата на УЕФА с нов имидж

12:47
Купата на УЕФА с нов имидж
Европейската футболна централа обмисля вариант да промени името на Купата на УЕФА . Това разкри самият Карл-Хайнц Румениге , който е временно оглавяващ Европейската Клубна Асоциация , като по всяка вероятност новото наименование ще е Европейска Лига < /strong> .
/>
/> "Надявам се , че по този начин ще спомогнем за по-доброто име на турнира и ще видим по-добри резултати от тези в миналото" , заяви по-късно на среща с журналистите той .
/>
/> "В последните 10-15 години на този турнир се гледа като на второстепенен и това най-накрая трябва да се промени ."
/>
/> За одобрението на тези промени ще трябва да се изчака до месец септември , когато комитетът на УЕФА се събира отново , но този път в Бордо .
/>
/> Друга промяна , която замислят ръководните органи на европейската централа е свързана с досегашната схема на провеждане на турнира . От сезон 2009-2010 схемата с 5 отбора в група с по един мач между отборите ще бъде премахната , за да се даде път на разменното гостуване подобие на Шампионската Лига .

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RickarD
08.07.2008 15:33

ем тва го праят да може отборте от държави като България да класират отбори в групите и да си мислят че все едно са в ШЛ

ruiz
08.07.2008 13:38

Пременил се Илия...
Когато има два турнира, и в единия играят по- силните клубове, естествено, че другият ще е на по- заден план...