Кака - безспорният номер едно!

14:58
Кака -  безспорният номер едно!

За да бъдеш добър футболист се изисква талант и постоянство, но за да си сред най-великите се иска много повече. Безспорно успехите на бразилския футболист Кака през изминалата година са огромни.

Носител на КЕШ с клубния си отбор Милан, носител на Суперкупата на Европа, голмайстор на шампионската лига с десет попадения, носител на Междуконтиненталната купа и избран за играч на Световното клубно първенство в Япония. Всички тези успехи закономерно донесоха освен слава и признание за играча на "росонерите". Фифа определи двадесет и пет годишната звезда за футболист на годината в тяхната класация, изпреварвайки Леонел Меси и Кристиян Роналдо, а седмица по-рано той грабна и отличието за най-добър футболист на стария континент.

Това е Кака - Рикардо Изексон дош Сантош Лейте. Роден на 22 април 1982 в столицата Бразилия. В периода 1999-2003 година играе за първия си бразилски клуб Сао Пауло, за който изиграва 59 мача и вкарва 23 гола. Таланта на футболиста не остава незабелязан и последвалите многомилионни оферти красноречиво говорят за това. След доста отказа все пак през лятото на 2003 година преминава в Милан срещу 8,5 милиона долара. Своя дебют В серия А Как прави срещу римския Лацио на двадесет и първи август 2003г.. Още с идването си при "росонерите" атакуващия халф става шампион на Италия. Своя първи гол за Бразилия, играча отбелязва срещу Хърватия при победата с 1:0 на световното през 2006г.

Той е едва на двадесет и пет, а вече е спечелил в един сезон толкова отличия, колкото не са успели футболисти като Платини, Марадона , Кройф и много други. Дали ще продължи своето развитие и в бъдеще, това е въпроса, чиито отговор бихме искали да узнаем и то час по-скоро.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
18.12.2007 15:38

Браво на Кака, честито на всички росонери!
Аз обаче незнам защо но никога не съм считал Кака за най-добрия в състава на Милан... За мен Милан без Кака не би бил такъв голям отбор като настоящия, но същевременно аз оценявам повече работата която Паоло Малдини да речем е направил за Милан...