"ЦСКА и Левски взимаме смешни пари от тв правата"

11:22
"ЦСКА и Левски взимаме смешни пари от тв правата"
Подсъдимият Александър Томов индиректно нападна собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Причината за атаката на Лупи са парите от тв правата. Както е известно, през миналата година Домусчиев и босът на Левски Тодор Батков създадоха фирмата „Футбол Про Медия", която закупи тв правата за излъчването на мачовете от „А" група. През миналата кампания двубоите от елитната ни група вървяха на живо по TV 7. Телевизията обаче не изпълни поетите задължения по договора и от лятото на тази година мачовете се дават по Диема. Заради финансовите проблеми на TV 7 пък „Футбол Про Медия" в началото на август извади 2 милиона лева, за да плати задълженията към клубовете. Този благороден акт, благодарение на който феновете все още могат да гледа срещите от „А" група по телевизията, обаче явно не трогва особено Томов, пише "7 дни спорт".

- Най-големите приходи в света идват от телевизионни пари. Не може един собственик (б.р., визира Кирил Домусчиев) да държи еднолично правата за телевизионно излъчване. Ние с Левски взимаме смешни пари. Ще търсим промяна в това отношение, разговори с БФС и другите клубове. Телевизията

трябва да дава повече пари, защото футболът струва пари - заяви Томов. Той не пропусна и за пореден път да се оплаче, че държавата не помага на спорта в България.

- Бюджетът за спорта е смешен - трябва да бъде качен поне с 80%. Не може в България да не се отделят средства за детско-юношески футбол. През годините във футбола ни влязоха много мръсни пари. Дълги години сме свидетели на положението куче влачи, диря няма, не се плащаха данъци. Очаквам също така от политиците да се произнесат дали ще ни бъдат върнати базите на Армията и Панчарево. Държавата създава препятствия за развитието на ЦСКА - каза още Томов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

medno
16.09.2014 13:37

Пътешественика е прав *smile* Заприличахте на политици с тези непрестанни приказки. ...

MarkoPolo
16.09.2014 12:17

Много ви станаха приказките ЦСКА. По-добре млъкнете вече. Отначало беше добре, звучеше малко обещаващо, но сега само плямпане без покритие. Шът дъ фък ъп !!!!