Надеждата за Националния отбор се нарича........ЦСКА!

17:14
Надеждата за Националния отбор се нарича........ЦСКА!
От 1994 година насам, българският национален отбор по футбол е изпаднал в безтегловност, а стойностните мачове на гарнитурата ни се броят на пръстите на двете ни ръце.

Победите срещу гърци, аржентинци, мексиканци и германци останаха далеч в историята на страната ни, а надеждата да ги повторим се изпарява всеки път когато срещу трикольорите излезе малко по-стойностен противник. Испанци, шведи, чехи и хървати си ни биха където им падне, а "гиганта" в европейският футбол Малта дори ни надигра взимайки ни точка. Всички се вайкахме колко слаб бил станал отбора ни!
Така прокламираното подмладяване на състава се прави вече около 10 години, а резултатите просто липсват. Да, това е така по простата причина, че не се дава път на футболисти, които излизат от школите на клубовете. В България няма разпространена никаква скаутска мрежа, не се следят играчите от долните ни дивизии и логично в грандовете ни попадат по едно-две млади момчета за две-три години. Е, наистина няма как да стане, колкото и оптимистично да гледаме.

Това обаче е на път да се промени и парадоксалното в случая е, че то няма да е плод на труд и упорита дългогодишна работа, а резултат на РУШЕНЕ.
В момента ЦСКА не е в нокдаун, а в нокаут. Клубът няма пари (поне докато не дойде новият така чакан собственик, ако изобщо дойде), клубът няма треньор, качествените играчите от клуба се продават при първа възможност като на пазар, с единствената цел да се намалят разходите за заплати и да се прибере някой лев от търгашите наричани в българският футбол мениджъри. Картинката е доста жалка и апокалиптична. Да, всичко за клуба е сиво и мрачно, но така ли е за националния отбор. В "Борисовата градина" предстоят промени, които никога не са били предприемани и са плод на стечение на обстоятелствата. Ясно е, че в ръководството на "армейците" нямат да имат средствата, които обикновено са пръскали за селекция (ако изобщо имат такива) и искат не искат ще трябва да обърнат внимание на вътрешния ни пазар и школата си. При това положение в първият отбор ще попаднат момчета на по 19-20 години, които ще се привлекат от по слабите отбори в родната "А" група, долните нива на футбола ни и ДЮШ. Ще се даде път на българските имена, а от това позитиви може след време да извлече както ЦСКА като клуб, така и изстрадалият ни Национален отбор. По този начин още през януари месец ще има поне две млади имена, които да са привлекли погледа върху себе си и да бъдат свързвани с трансфер в чужбина.

Предпоставките за това са налице! На "Армията" дойде Димитър Пенев, който може да не вързва два лафа на кръст, но за откривател на таланти е номер 1 в родния футбол. Че той няма да е следващият треньор на ЦСКА е повече от ясно, но при всички положения ще работи за селекцията на отбора, и ще се занимава с младите играчи. За всички критици на "Стратега" бих споменал имената, които той откри за големия футбол: Христо Стоичков, Трифон Иванов, Емил Костадинов, Любо Пенев, Стилян и Мартин Петрови, Владимир Манчев и Димитър Бербатов.
Спомняте ли си дали България е имала добър централен защитник след Трифон Иванов? Не, нямала е!
Ами от кога търсим нашия нов Красимир Балъков? Веднага ще ви отговоря- от 30 април 2003 година.

Е, сега има надежди това да стане и да се работи в тази насока, а причината е тоталния срив в ЦСКА. По всичко личи, че ръководствата на Левски, Литекс, Локо Сф. и дори легендарният Ботев обръщат внимание на все повече чуждестранни играчи отритнати от Бразилия, Португалия, Аржентина и Франция, но от това Националната гарнитура няма как да извлече позитиви. Тоталния хаос и безпаричие в "Борисовата градина" могат да се окажат нужната инжекция на националния ни футбол и той да тръгне отново към желаното ни от всички ниво.

Мога да кажа само: ДАНО!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
10.07.2008 16:41

Хей Бекъм, ти вместо да благодариш че още в предната статия те предупреждават че Левски е зле, се стягаш! А за националния отбор, на кого да разчитаме за във бъдеще, естествено на младите футболисти, както беше на времето с ...хайде да не ги изброявам!

beckham_07
10.07.2008 13:05

Писна ми от чурбарските статий в този сайт.Всички журналисти тук ли са ЦСКА-ри?Предната статия която четох преди тази беше как Левски били зле и трябвало да се стягат,че им предстояли мачове в ШЛ и с отбори по-силни от Калиакра.А пък това че Националният щял да спечели от това че ЦСКА ще залага на млади футболости са пълни глупости.Бъдете по-реалистични и мислете като пишете нещо.Не само да ви е в главата как да отсеамите ЦКСА и да замажете положението.Дано нещата наистина се развият така както се казва в статията,но дълбоко се съмнявам.

drummer
09.07.2008 21:28

Няма защо някои да се засягат.В статията става дума за млади футболисти излезли от името ЦСКА в чужбина и направили кариера там и в националния отбор.Смятам че съотношението тук е кристално ясно на всички.За другия отбор,могат да се драснат няколко редчета но в случая материяла не е за него.

haiku
09.07.2008 18:48

Мъри е най-големия тактик в българия.. за мен той е просто N1 и никой отбор не го заслужава.. нито национала, нито дори Левски , които се отказаха от него. За жалост в Бг. като се случи нещо, винаги трябва да се набеди някого, за да се избяга от ситуацията.. аз мисля, че без Мъри - Левски много ще загуби..

iavor91
09.07.2008 18:06

Габрово тебе маи та боли главата , прочете ли какво е написано . Тия цесекари са направили повече от всеки друг на терена за национала ни отбор. Малко се гледаи какво пишеш.

Gabrovo
09.07.2008 17:29

Боже пълна скръб са Ц(*КА, всеки го знае нека направо се откажат от всичко , а колкото до национала просто нямам думи Стоичков великият цскар ни оправи в два клалификационни кръга за европейско и световно, Пламен Марков същата работа , докато беше Мъри всичко вървеше ама като са прости нека сички ни бият

Bnick
09.07.2008 17:23

Таман сега като почнат да играят с юношите , ако въобще почнат, ще намерят новите таланти и играчи за националния отбор