Националите направиха първа тренировка в Чили

16:46
Националите направиха първа тренировка в Чили
Националният „Отбор на надеждата” направи първа тренировка на чилийска земя, ден преди началото на световното първенство за бездомни хора в центъра на Сантяго. Българският тим беше първият, който влезе на официалния терен на Мондиала, където ще се състоят откриването и финала на дългоочакваното събитие. Националите, които са в Чили от четвъртък сутринта, тренираха близо час преди да отстъпят терена на италианския състав.

Играчите от българския тим почти единодушно избраха да свой капитан Ангел Станков, който е сред най-силните играчи на „ФК Танг Ра” в столичното първенство по футзал.

В тазгодишното световно първенство в Чили ще се включат 42 мъжки и 12 дамски отбора. Две от предварителните групи при мъжете ще бъдат с по 6 тима, а останалите шест – с по 5. Съставите, които завършат на първите три места във всяка група, ще участват в разпределението на местата от 1 до 24. Първоначално те ще бъдат в четири групи по 6 отбора и първите два в класирането от всяка група ще се съревновават чрез преки елиминации за шампионската купа на Homeless World Cup. Това означава, че всеки от тимовете в този поток ще изиграе по 12 или 13 срещи на Мондиала.

Жребият за първата групова фаза ще се състои по-късно днес, като в неделя всеки от съставите ще изиграе само по един мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация