Блатер: Мачът за третото място остава

11:53
Блатер: Мачът за третото място остава
Мачът за третото място ще остане в програмата на световните първенства и през 2018 година, заяви пред журналисти в Москва президентът на ФИФА Сеп Блатер.

"Тези двубои винаги представляват едно зрелище. Те не са просто една от всичките 64 срещи, а голямо събитие", категоричен бе шефът на ФИФА и посочи като аргумент, че на последните Мондиали този сблъсък винаги е имал значение - както за германците през 2006 година, така и за южнокорейците 4 години по-рано.

В Бразилия това лято домакините също бяха замесени в битката за третото място, но бяха разбити от Холандия с 3:0. Друга важна новина, която Блатер разкри при посещението си в руската столица, е свързана с въвеждането на видеоповторения.

"Светът се развива и любимата ни игра трябва да е в крак с високите технологии. В Бразилия въведохме технология за следене дали топката е влязла във вратата, или не, а в Русия планираме да позволим на треньорите да наблюдават и видеоповторения", обясни швейцарецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MarkoPolo
28.10.2014 13:18

Ако се въведат видеоповторения, ще е голям простутия...след някоя друга година, пък хептен да махнат реферите ? Направо тоя започва да се гаври със футбола. 100%-тово съм против въвеждането им. Човешкият фактор трябва да е с главна роля във футбола. Не компютъра.