Михайлов: Не бъркайте БФС с полицията

17:43
Михайлов: Не бъркайте БФС с полицията
"Любослав Пенев получи втори шанс, защото не смятаме, че моментът е подходящ за смяната му", каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

Това решение бе взето на днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Задачата, която е поставена пред Пенев е България да завърши минимум на трета позиция в квалификациите за Евро 2016. Както е известно, играчите на тима ни вече обявиха, че подкрепят Пенев и искат той да продължи да ги тренира. Българският национален отбор стартира с победа срещу Азербайджан в Баку участието си в европейските квалификации, но после претърпя домакинско поражение от Хърватия с 0:1 и загуба от Норвегия с 2:1 в Осло. На 16 ноември националите ни посрещат Малта.

"Любо Пенев остава треньор на националния отбор, а като програма минимум е третото място в групата за европейските квалификации. Той има своя втори шанс, тъй като смятаме, че моментът не е подходящ за смяната му. Ако няма резултати някой трябва да носи отговорност, за момента той получи своя шанс да се бори. Изпълкомът беше много ползотворен. Имаше и критики, с които аз не съм несъгласен, но смятаме, че това е млад треньор и му даваме шанс да продължи. Проблемът основно е в слабата форма на играчите и то във водещи фигури от националния отбор. Все пак не сме играли с Андора или Лихтенщайн, а с едни от най-добрите отбори в Европа. Притесняваме, че няма агресия във футболистите. Националната фланелка е свята и те трябва да го проумеят, това не е да идват да се разходят и после да си ходят по отборите. Има кой да каже грешките на селекционера, но никой не му се бърка в решенията. Любо Пенев е треньор, който си е избрал екип и никога не сме се бъркали в решенията му", каза президентът на БФС по темата Любослав Пенев.

Той коментира и футболното хулиганство, като заяви, че проблемът трябва да се реши от други институции, а не от БФС. "Правим всичко, каквото може да направи една спортна федерация срещу футболното хулиганство. Това е проблем, който трябва да се решава на друго ниво. Не бъркайте БФС с полицията. Има много мачове, но хулиганството не е проблем на федерацията, а на други институции. Футболът е велика игра, която трябва да радва хората. Ние каквото можем правим", допълни Михайлов по повод футболното хулиганство по родните стадиони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

medno
28.10.2014 18:01

А ВИЕ Г-Н МИХАЙЛОВ, не бъркайте семейството с бизнеса (националния отбор) ...