Младен Христов остава национален селекционер на „Отбор на надеждата”

14:05
Младен Христов остава национален селекционер на „Отбор на надеждата”
Националният селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов ще води тима и на следващото световно първенство за бездомни хора в Амстердам през септември 2015 година. Това съобщи мениджърът на отбора Виктор Кирков малко след завръщането на националите от Мондиала в Чили.

На тазгодишния шампионат на планетата по стрийт футбол „Отбор на надеждата” направи рекордно класиране в своята история, завършвайки дванадесети от 42 състава.

„Младен Христов положи много усилия през последните четири месеца, за да постигнем това отлично представяне. Успя да изгради добър колектив, който имаше потенциала да попадне и в Топ 8, но шест от осемте момчетата наскоро навършиха пълнолетие и все още нямат необходимото самочувствие и опит. В три от мачовете завършихме наравно и загубихме с дузпи, въпреки че надиграхме съперниците ни, които в крайна сметка бяха преди нас в крайното класиране. За месеците, в които работим с момчетата от отбора, постигаме забележителни резултати по отношение на личностното им развитие, но е трудно в тези кратки срокове да се заличат психически травми, наслоявани с години”, коментира Кирков, който е официален партньор на фондация Homeless World Cup за територията на България, чрез фирмата си Sports Management Bulgaria.

Същевременно „Отбор на надеждата” ще бъде награден утре (31.10.2014 г.) от служебния заместник-министър на младежта и спорта Калин Каменов. Освен треньорът и мениджърът на отбора, на церемонията ще присъстват капитанът на тима Ангел Станков и вратарят Куаси Ив, който спечели приза за най-добър играч на своя пост на Мондиал 2014. Награждаването ще се състои от 13:00 часа на 5-ия етаж в сградата на Министерство на младежта и спорта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация