Дарвин \"обясни\" провала в Левски и успеха на ЦСКА

19:55
Дарвин \"обясни\" провала в Левски и успеха на ЦСКА
Силният, извънземният, новият "дриймтийм" на Левски направи 2:2 с Калиакра и записа голям провал, макар и в контрола, и внесе притеснение в "Синята България". Разнебитеният, но не докрай унищожен ЦСКА би Рилецо с 3:1 и вдъхна плах оптимизъм сред "Червената България"!

Как стана така?! Защо се получи така?!, се питат футболните почитатели на двата отбора. Запалянковците може и да имат свои отговори, но едва ли са толкова точни, колкото на... светлия ум на Чарлз Дарвин. Да, ето за какво иде реч според теорията на Дарвин. Естественият подбор е основен фактор, който според еволюционната теория е създал и продължава да изгражда видовото многообразие.
Естественият подбор по принцип означава убиване, умиране на по-слабите, за сметка на по-приспособимите към условията. Това е законът за борбата за съществуване, за да се постигне следващата, по-висшата форма.
Дарвин, в своя фундаментален труд "Върху произхода на видовете" казва: "В края на краищата естественият подбор ще трябва да унищожи слабото, като по този начин се предостави възможност за безпрепятствено развитие на високоразвитото".
Неоспорим факт е, че биологичните видове имат своята изменчивост към възход или към падение. Според Дарвин обаче има и изкуствена селекция, при която основно значение имат методичните подходи, програмирането, крайната цел и съпротивителните сили.

В Левски наскоро се извърши изкуствена селекция, осъществена от Вили Вуцов. Наставникът си има методика, ползва наученото от татко си, освен това се обляга и на личната си опитност. При Вили всичко е програмирано, с крайната цел Левски да е №1 в България и да се представя добре в чужбина. Лошо няма! Даже, какво по-хубаво от това. Но тук се появяват съпротивителните сили на футболистите, които не се радват на лекотата за изява, а се отдават на напрежението, породено от това как ще се справят с огромната конкуренция (по 2-3 играчи за пост) и дали ще се ползват от прецизната или от субективната преценката на Вили. Да всеки селектиран вид винаги е обземан от мислите си за личната си изгода. А в случая с Левски това означава - липсата концентрацията върху отборната изгода. Защото за "Синята България" не е важен този ли ще е титуляр или онзи ще е резерва, а силата на Левски.
Селекционната доктрина в еволюционната теория оказва ужасяващо влияние основно в социалния живот, етиката и моралните ценности.
"Играете само за пари!", крещял съвсем неслучайно Вили след 2:2 с Калиакра. В миналия си материал попитах " Левски, къде си?!" и предупреждавах да се спре с надуването на празничните сини балони, и да се пристъпи към правилната работа...

В същото време разглезените, капризните, мислещите само за пари футболисти на ЦСКА, по една или по друга причина напуснаха "Борисовата градина". Останаха милеещите, мотивираните, онези, които имат морални ценности. Така силните, моралните ще получат своя шанс и така ще завърши естествения подбор. След тази естествена селекция в ЦСКА няма да се бият за титулярното място, а ще са обединени от общата идея: "Дайте да се стегнем, за да не станем за срам, за посмешище.

Тук се сещам за една фраза на треньора на Литекс Мъри Стоилов, който предупреди:
"Ще имаме много труден мач с ЦСКА за Суперкупата. "Червените" ще са в тройката тази година". Да си призная честно и аз се присмях на това заключение на Мъри, но сега вече допускам, че наставникът на Литекс може и да се окаже доста прав! Особено след като се "допитах" до... Чарлз Дарвин.
А в Левски, ако не са чели фундаменталния труд на Дарвин "Върху произхода на видовете", нека оставят всичко в ръцете на естествения подбор. В случая това ще означава – чести контролни срещи и още по-чести раздели с неморалните, със слабите футболисти.

Така ще останат силните, онези, които останат ще се концентрират и ще се раздават за генералната идея – СУПЕР СИЛЕН ЛЕВСКИ!


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Huku
11.07.2008 14:40

Тасков е едно зядливо и комплексирано ...... (всеки сам да си го измисли)
Това е поредната статия която има за цел единствено да настройва феновете един с/у друг. Ползата е никаква нито за нас, нито за БГ футбола.

sopane
11.07.2008 14:06

Глупости, разбирачи, хора които постоянно се оправдават. Няма Дарвин, Нютон ... Това е футбол. В България го няма. Преди дни слушам по Ретро радио - Поздравяваме левскарите с напълно заслуженото участие в ШЛ на Левски! Ние сме за срам и позор пред Европа, то дори сме на такова дередже, че тях изобщо не ги грее, а левскарите се поздравяват за напълно заслуженото участие в ШЛ. Извинете, но това е супер смешно. И ми е чудно едно - какъв е смисъла както се вика да ви е чисто пред съвеста и пускате някъкви тъпизми еди кой си отбор какво е правил, губил и т.н. Това си е за тях, там е една реалност, тук е друга.Релаността тук е - футбола го няма вече. Нито Левски, нито ЦСКА са отборите, които са били.

roommen
11.07.2008 13:45

Ей това журналистче много ги разбира нещата ,с такива треньорски познания току виж като нищо го взели за терньор на някой от водещите футболни отбори в България.Левски нито ще е първият нито последният отбор с толкова лоши показатели в ШЛ. Един Олимпиакос със звезди като Ривалдо за 10 поредни участия в ШЛ едва 2 пъти са минавали групите , АЕК постигнаха първата си победа едва в 20-ият си мач .Футболната реалност е следната не може един отбор да не може да заплати 10 млн.лева задължения , а цената на един Роналдо да е 50 млн.евро ,това никога няма да се промени и нашите първенци никога няма да са на европейско ниво ....

pafata
11.07.2008 11:06

А какво стана с естествения подбор под формата на 1/4 финал за УЕФА. Едва ли Дарвин би го пропуснал за разлика от вас...

plamen_ch
11.07.2008 00:24

Авторът пропуска останалата част от извода относно естествения подбор.Когато се решават нещата на терена това се нарича , и от Дарвин естествен подбор,но решенията във футбола извън терена са катоДарвиновия изкуствен отбор.
Когато МВР,ЦК на БКП,БФФ или БФС ти дадат служебна титла или квота за Шампионска лига т.е.изкуствено те бутат нагоре идва рано или късно ред на естественият подбор било то под формата 1:17 или Тукпере и Тампере.

liverpool77
10.07.2008 22:20

От контролите до официалните срещи има малко време разлика, сега пеете контрола, утре ще искате да потънете в дън земя ... нямате отбор и няма и да имате, смеете се на ЦСКА, а онези не знам колко милиона, които сте спечелили къде са? Ще ви кажа - по направление в Израел ...

senialid
10.07.2008 21:31

Една контрола нищо не означава, само Левски!

sMoke
10.07.2008 21:08

Неразбирам с тези пости и дразнещи коментари май само надигате враждата между двата отбора, и ползата каква е ?! Единстено че един нормален човек го е страх да отиде на мач между Левски и ЦСКА защото може да не си тръгне както е дошъл ?!? Това е втора подобна статия на Тасков, която повтаря едно и също с единствена цел да дразни синята агитка...позла 0

femili5
10.07.2008 20:52

Да, ама тук не става въпрос за Ман. Юн. а за българските псевдо отборчета, които си мислят, че могат да прогресират в Европа с табор куци коне.......!

wolfy07
10.07.2008 20:45

Че ЦСКА ще са в тройката е абсолютно вярно.Че ще се борят за промоция-също!Но за коя тройка и коя промоция???? За "В" или за "Б" група???

sersema
10.07.2008 20:14

Нищо общо с реалността!! Те и Ман. Юн. падат по време на турнетата си в Азия от някакви отбори дето никой не ги е чувал ама все са си добре!!