Новак в \"А\" група започна подготовка с 53 футболисти

10:58
Новак в \"А\" група започна подготовка с 53 футболисти
Отборът на Спортист Своге, който ще участва в "А" група през следващия сезон, направи първата си тренировка от лятната подготовка с група от 53 футболисти.

На проби в клуба са 35 играчи. Сред тях правят впечатление имена, като Тодор Кючуков, Тодор Симов, Петко Динков, Пейо Делиминков и Ивайло Симеонов (Миньор), Александър Събев (ЦСКА), трима от Левски – Георги Николов, Георги Чакъров и Мартин Димов, както и бившия играч на "сините" Боян Илиев. С отбора още тренираха Ивайло Соколов (Вихрен), Райчо Раев, който идва от Гърция.

Тези дни ще се водят преговори с бившия бранител на Спартак Варна Диан Дончев.

Старши треньорът на Спортист ще тества и трима чужденци - македонците Трайчо Лостовски и Радослав Мажкодански и португалецът Хосе Еслиноса. Преди тренировката председателят на управителния съвет Христо Димитров представи новия изпълнителен директор Ангел Бончев. Иван Павлов, Стефан Цветков и Михаил Петров ще напуснат отбора, тъй като договорите им не бяха подновени.
Наставникът на "шоколадите" Александър Александров ще тренира утре футболистите на две групи заради големия брой състезатели, едната от 16:00 часа, а другата от 18:00. За момента Спортист ще се подготвя в Своге, но заради започващите ремонти на стадиона ще тренира извън града. Спортист ще изиграе две контролни срещи преди лагера в Банско, с Ботев Враца на 10 юли и с Ком-Миньор на 14 юли. В курортното градче тимът от Своге ще изиграе три приятелски двубоя с Локомотив Мз, Чавдар Етрополе и с още един противник, който ще бъде уточнен в последствие. Последните две проверки за Спортист ще са срещу израелски тимове, като едната ще е на 28 юли в София, а последната на 2 август в Своге, когато официално ще бъде представен и отбора за новото първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари